ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er de grønne midlene tatt i bruk:

– Visuelt flott og en fin løper inn mot brua

Prosjektet «Bentseblomster» skapte sterk dugnadsånd i beboerne ved Bentsebrua. Foto: Cecilie Sunde Lien

– Det er mange som går her ved veien, så om vi klarer å gjøre dette flott tror jeg det vil være til inspirasjon for andre, sier Christine Jarli.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 13:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: I 2020 ble initiativtager Anja Borges tildelt 30.000 kroner fra Bydel Sagenes grønne midler til å starte opp prosjektet «Bentseblomster». Borges har også vært initiativtager bak kunstprosjektet «Stein» på Bentsebrua.

«Bentseblomster» er ment som et videre steg til å forskjønne ankomsten mot Bentsebrua. Tirsdag hadde beboerne i Bentsebrugata 18 en dugnad for å glede alle som farter forbi.

– Om vi klarer å gjøre dette flott tror jeg det vil være til inspirasjon for andre, forteller Christine Jarli. Foto: Cecilie Sunde Lien


Foto: Cecilie Sunde Lien

– Noe annet enn å rydde fellesbodene

Tanken bak prosjektet er å bidra til oppgradering av naturlandsskapet som leder mot Bentsebrua og glede forbipasserende.

– Det fine med prosjektet er at det henvender seg mot gaten, ikke innad i borettslaget. Det er så fint at bydelens midler går til det, å berike de fasadene som mange har glede av, sier Borges.

ANNONSE

Beboer Christine Jarli forteller det er givende å være med på dugnad:

– Jeg føler vi setter fra oss et grønt avtrykk, som blir visuelt flott og en fin løper inn mot brua. Det er mange som går her ved veien, så om vi klarer å gjøre dette flott tror jeg det vil være til inspirasjon for andre, forteller Jarli.

De nye plantene lyser opp Bentsebrugata. Foto: Cecilie Sunde Lien

Under dugnaden har Jarli truffet på både kjente og ukjente fjes:

– Jeg føler dette er et prosjekt som naboene kjenner engasjement rundt. Det er noe annet enn å rydde fellesbodene.

ANNONSE

– Det er veldig hyggelig å få litt giv og at man støtter det grønne, spesielt når alle kan se det, sier beboer Bjørn Rekdal Solberg.

Anja Borges og Bjørn Rekdal Solberg planter langs Bentsebruagata. Foto: Cecilie Sunde Lien

Tar eierskap til nærområdet sitt

Beboer Viggo Pellicer skryter av intiativtager Borges:

– Jeg må skryte av henne når hun på frivillig basis vil fornye og forbedre uteområdet for alle. All hyllest til det private initiativet for å gjøre omgivelsene vakrere og livlig.

Pellicer forteller hvorfor det er viktig med frivillig initiativ.

ANNONSE

– Idealet sett skal det ikke være bare stat og kommune som står for alt. Også er det stor verdi i å selv få lov til å engasjere seg i nærområdet sitt og ta eierskap til det. Når jeg går forbi her vet jeg at det er planter jeg har vært med på å plante. Det er berikende, sier Pellicer.

– Også er det hyggelig å samarbeide med naboer som man ellers sjeldent ser, avslutter Pellicer.

Grønne midler

De grønne midlene retter seg mot organisasjoner, uformelle grupper, næringsvirksomheter, grønne gründere, borettslag og tjenestesteder i Bydel Sagene.

Prosjektene det søkes midler til må foregår i Bydel Sagene, skape positiv miljøeffekt lokalt, og rette seg mot barn og unge, eldre og utsatte grupper eller publikum generelt. Prosjekter som søker grønne midler fra Bydel Sagene må ha en viss egenfinansiering.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE