ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

– Det er en fryd å følge Voldsløkkas attraktivitet

Stor aktivitet på Voldsløkka-isen gjennom vinteren. Foto: Privat

KOMMENTAR: – Vi tror at vi kunne skapt noen av det samme hos oss, skriver Roar Smelhus og Erik Hansen, som mener kunstis skaper aktivitet for barn og unge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2020 kl 14:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Barn og ungdom vil være aktive. Barnehagebarn, skole, fritidsklubb og idrettslag ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktivitet ute vinter som sommer. Med værendringene blir det stadig vanskeligere å ha gode forhold for snø- og isaktiviteter. Teknologien må hjelpe til.

Nettopp i denne romjula og nyttårshelg har kunstisen vært en yndet tomleplass. For å finne snø må barn, ungdom og foreldre dra lenger inn og opp i landet. Isflatene ligger lett tilgjengelig i sentrale byområder. De fleste nært til buss, trikk og t-bane. Og tilbudene er nærmest gratis, skøyter kan lånes og anleggene er mer eller mindre døgnåpne.

Åpent for alle

Skoler og barnehager bruker isflatene på dagtid, egenaktivitet og organisert idrettsaktivitet utnytter ettermiddag og kveld, mens helgene er stort sett familienes. I disse dager er slipte julepresanger flittig blitt brukt til lek med ball og puck, til elegante piruetter og «ny pers» på en runde med armene på ryggen.

Aktivitet ute uavhengig vinterværet

Sentralt beliggende idrettsanlegg gjør det enkelt for frivilligheten i idretten til å legge forholdene til rette for et godt, trygt og rimelig aktivitetstilbud uten utstyrshysteri og kostbare reiser. Men tomme, småisete kunstgressbaner er ikke like tiltrekkende i vintermånedene som fast isflate, en isflate som er tilgjengelig hver dag uansett om det har regnet litt, om sola skinner og noe snø faller ned.

Kunstis på Nordre Åsen- nå

På Nordre Åsen idrettsanlegg har en bane alltid vært islagt - så lenge det har vært minusgrader over en viss periode. Dette har vært en viktig faktor for å holde barna aktive med idretten både vinter og sommer. Tidligere var Skeid også en toppklubb i ishockey. Men det kom ingen ishall mellom «øvre grus» og «gamle gress». Dermed forsvant ishockeytilbudet - og med det flere utøvere og foreldre som også fant sommertilbudet i sitt nye hockeymiljø - delvis også av økonomiske grunner.

ANNONSE

Skeid bandy tilbake i eliteserien uten yngre lag?

I dag er Skeid bandy fortsatt i live, men bare med et seniorlag som trass i manko på egen isflate, nå ligger på toppen av bandyens 1. divisjon med mål om opprykk til eliteserien. Blant barn og ungdom i klubben etterlyses også et bandytilbud, tilsvarende fra foreldrene som utgjør den viktige delen av ryggraden i norsk idrett; frivilligheten. Uten tilpasset anlegg er det vanskelig å gi det etterspurte tilbudet. Et slikt anlegg i nærmiljøet vil være både økonomisk og miljømessig positivt.

Uten egen kunstis er rekruttering en utfordring

Det er gjort mange forsøk på å utvikle nye bandyspillere i Skeid, men dette viser seg vanskelig uten egen kunstis og et lokalt miljø. Ildsjeler har holdt i gang bandyskole og vannet fotballbanen så fort det har vært minusgrader, men dette lar seg ikke lenger gjøre med dagens klimautvikling. Skeid ønsker Nordre Åsen som møteplass sommer som vinter, og da trenger vi Kunstis. Det er en fryd å følge Voldsløkkas attraktivitet, og vi tror at vi kunne skapt noen av det samme hos oss. Bydelen vokser voldsomt, vi har god kollektivdekning, og alt ligger egentlig til rette for tilsvarende aktivitet på Nordre Åsen, også om vinteren.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@sageneavis.no.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE