Sagene Avis

Sykle på fortau eller i veibanen?

— Det er pest eller kolera

DÅRLIG FREMKOMMELIGHET: Her er det blant annet for smalt, skriver tipser. Foto: Janina Lauritsen

Det etterlyses bedre sykkelfremkommelighet på strekningen forbi Sandaker-senteret: Hvorfor står det for eksempel mange stubber igjen langs veien?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2018 kl 12:55

TORSHOV/SANDAKER: En leser skriver til Sagene Avis om det han opplever som en veldig utfordrende strekning på sykkel, fra Torshov sport og til Nordpolen-krysset, både på fortau og i veibanen:

– Spesielt utenfor Sandaker senter. Der står det masse trær, eller det vil si, masse stubber etter trær. Gangfeltet der er veldig smalt, og i praksis går det bare én i bredden. Det er vanskelig å sykle der. Ja, det er veldig fint med trær, men når det først ikke blir plantet nye, da bør det vurderes å fjerne dem helt slik at fremkommeligheten øker.

SANDAKER SENTER: Her er fortauet på sitt smaleste. Foto: Janina Lauritsen

Pest eller kolera

– Sykkelfremkommeligheten på nevnte strekning er veldig utfordrende. Det er to valg: Enten i veibanen, som er dekket av høye brosteiner, smal veibane, innsnevring for trikk, trikkeskinner og brostein. I tillegg er det mange utrykninger fra brannvesenet der. Eller på fortauet, men det er altså heller ikke så lett. Pest eller kolera her, altså.

Han påpeker at han kjenner til planene om etablering av sykkelfelt i Sandakerveien fra Nordpolen-krysset og opp til Storo storsenter.


Les mer om sykkelplanene her:

– Nevnte utfordring blir da ekstra synlig siden det er sykkelfelt fra Torshov sport og videre nedover Sandakerveien. Altså er det et brudd i sykkelveien til/fra sentrum som er veldig utfordrende.

Et strakstiltak

Sagene Avis kontaktet Bymiljøetaten for å høre om de kommer til å gjøre noe med denne strekningen, også.


Sykkelfeltet som etableres i Sandakerveien og Nycoveien denne høsten er et strakstiltak i påvente at Bymiljøetaten finner gode løsninger for både Sandakerveien og Nycoveien, og i Sandakerveien fra Åsengata, videre oppover i Grefsenveien inkludert Storokrysset til Disen vendesløyfe, opplyser Bymiljøetaten.

– Vi skal ha et møte med Sandaker senter 13. november, for å se på situasjonen utenfor senteret. I utgangspunktet ønsker vi å erstatte alle trær, men her er det trangt og muligens dårlige vekstvilkår for nye trær. Det er ikke planlagt noen strakstiltak for sykkel på den strekningen nå, men det starter altså opp et reguleringsarbeid for området i 2019. På litt sikt vil det bli en mye bedre løsning her, også for sykkel, sier presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen.

SMALT: Med både stubber, trikkeskinner og smal veibane, blir det vanskelig å sykle, mener en leser. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...