Idrettsbyråden om Skeid-planene:
– Det er positivt at klubbene tar initiativ

Arkitektene Anja Hole Strandskogen og Reiulf Ramstad, Knut Meiner og Tarald Rohde i Skeid viste mandag frem planene for nye Nordre Åsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Mandag denne uka fortalte Skeid om hvordan de skal få råd til alt de ønsker seg: – Det er ikke vanlig at Oslo kommune gir fra seg tomter gratis, men det finnes eksempler, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).
Publisert: 22.03.2019 kl 10:41
NORDRE ÅSEN: Mandag denne uken inviterte Skeid pressen til forhåndspresentasjon av planene for «nye» Nordre Åsen, planer som også ble presentert for medlemmene samme kveld.
En real ansiktsløftning
Arkitektfirma Reiulf Ramstad fortalte og viste frem illustrasjoner fra Skeids planer for den 6000 kvadratmeter store tomta med eksisterende bygninger fra 1947, 1970 og 2004: Nytt tribuneanlegg der hovedbanen ligger i dag, med kapasitet til over 4000 tilskuere, topp moderne garderober og administrasjons/kontorlokaler - se bilde av modell nederst i saken med forklarende tekst - kiosk, peisestue og storstue, totalt fire fulle kunstgressbaner, inkludert hovedbanen, pluss en syverbane.
Den planlagte skøytebanen som i dag ligger inne i kommuneplanen for idrett, er tenkt som kunstgress om vår, sommer og høst.
Boliger
Men det er tenkt mye mer på tomta Nordre Åsen, blant annet boliger, noe som skal være med å finansiere det hele:
Nye Skeid Eiendom AS er under etablering, og på eksisterende parkeringsplass foran dagens anlegg, er det ifølge arkitekten tenkt 80 leiligheter, av varierende størrelse, fordelt på flere bygg, med parkering i kjelleren. I tillegg planlegges tilrettelagt for utleie av lokaler til dagligvarebutikk - en langsiktig og sikker inntektskilde for klubben - her kan du lese hele saken fra mandag.
Også dagens kryss Kjelsåsveien - Lettvintveien - Lofthusveien er tenkt strukturert. Det ble også lagt vekt på at nye Nordre Åsen skal være et nærmiljøanlegg for alle, og et anlegg med god kollektivdekning. Her er det kort vei til t-banen på Sinsen og Storo, kryssende busslinjer, og togstasjon.
På spørsmål om eventuelle planer om parkering til selve idrettsanlegget, blir det nettopp vist til kollektivdekningen.
- Det er vel bare Oslo S som har bedre kollektivdekning enn Nordre Åsen. Så får kommunen eventuelt ta de grep som trengs, slik at ikke eventuelle smågater i området blir belastet når det er mange som skal på kamp på Nordre Åsen. Får vi til dette, så får vi råd til det vi ønsker oss, sa Knut Meiner, styremedlem i Skeid, mandag til lokalavisa.

Modell fra Reiulf Ramstad Arkitekter. I midten er boligene, plassert på en tribune mot fotballbanene. Garderober, kontorer og resten av selve klubblokalene er tenkt liggende under boligene, under de tre byggene til venstre på modellen. Arkitekten forteller at det er tenkt vinduer mot nord, for klubblokalene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
– Positivt
En søknad om å overta hjemmel til anlegget, er i første omgang sendt direkte til byrådsleder Raymond Johansen, ifølge Meiner. Prosessen mot Plan- og bygningsetaten vil også bli satt i gang.
Idrettsbyråd Mariann Rina Hansen (Ap) bekrefter at søknaden fra Skeid er mottatt, men understreker at det er tidlig å si mye rundt dette. Men hun kommenterer likevel følgende, da lokalavisa tar kontakt i etterkant av at planene for Nordre Åsen ble presentert, mandag.
– Det er positivt at klubbene tar initiativ. Vi vil gjerne utnytte ressursene best mulig. Så må vi vurdere hver sak for seg og se hvilke potensial som fins, og særlig om det bidrar til bedre tilbud for barn og unge i breddeidretten i Oslo. Vi samarbeider allerede med idrettslag om å bygge anlegg gjennom at vi gir tilskudd hvert år til nye prosjekter som idretten søker om, sier byråden, og fortsetter:
– Det er ikke vanlig at Oslo kommune gir fra seg tomter gratis, men det finnes eksempler som VIF og Bækkelaget, det er mulig hvis nytteverdien er stor og man treffer i forhold til reglene for offentlig støtte og andre hensyn vi må ta.
– Oslo mangler veldig mange idrettsanlegg, vi har svært lav dekning sammenlignet med de andre store byene og landet for øvrig. Selv om kommunen setter ny rekord i investeringer og skal bruke 6,2 milliarder kroner de neste åra, ligger vi langt bak. Så alle initiativ til å utvikle Oslo som idrettsby ønsker jeg velkommen, avslutter byråden.
Nyhetsbrev fra Sagene Avis
Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!