ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Det er skummelt å gå der når det er mørkt!

MER LYS: Selma Greenberg Søderlind (12) ønsker seg mer lys ved Jerusalembrua Foto: Janina Lauritsen

I det digitale kartet Barnetråkk legger sjetteklassingene inn hva de synes om skoleveien og andre utfordringer i nærmiljøet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2018 kl 19:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDPOLEN SKOLE: Sagene Avis er på besøk i klasse 6A ved Nordpolen skole mens de registrerer seg i det digitale verktøyet Barnetråkk.

Ved å tegne i det digitale kartet forteller barna hvilke veier de bruker, hvilke steder de er glad i og hvilke steder de opplever som problematiske. De kan også beskrive hvilke fysiske forandringer de ønsker seg i nærområdene.

Barnetråkk brukes blant annet når det skal utformes høringsuttalelser til plan- og byggesaker. For eksempel for å se om gater og veier i planens - eller byggesakens - nærområde er registrert som viktige fritids- og skoleveier, og for å få et bilde av barnas aktiviteter i, og oppfatninger av, friområder.

BARNETRÅKK: Klasse 6A på Nordpolen skole forteller hva de syns er positivt og negativt med nærområdet Foto: Janina Lauritsen

- Skummelt med kort fortau

Theodor Vethe (12) og Kacper Wiaczek (11) forteller at de så langt har tegnet opp skoleveien og fritidsveien.

ANNONSE

- Jeg har registrert hvor det er skumle folk, sier Kacper.

Theodor holder på å registrere hvor det er søppel langs veien, hvor man kan stå på skøyter og hvor han pleier å oppholde seg i bydelen.

- Det er mange parker i området og det er ikke langt å gå dit. Det er positivt. Men her i krysset, mellom Hans Nielsen Hauges gate og Carl Jeppesens gate, kan det være litt skummelt å gå - det er litt kort fortau her, sier han og peker på kartet.

BARNETRÅKK: Elvira Ødegaard Mæland (11) og Isabelle Lund (11) har registrert veiene til bestevennene og "Etter skoletid" Foto: Janina Lauritsen

Vil ha mer lys

Isabelle Lund (11) og Elvira Mæland (11) har tegnet opp veien til bestevennene og til aktivitetstilbudet «Etter skoletid»

ANNONSE

- Det er ikke gatelys der jeg bor, jeg blir ofte nesten påkjørt, mener Isabelle.

Selma Greenberg Sørlind (12) ønsker seg også mer lys.

- Nå skal jeg begynne med klistremerkene, vi kan velge mellom bra og dårlig. Jeg syns Jerusalembrua kunne blitt lysere og mer åpen. Det er skummelt å gå der når det er mørkt - og jeg går der tre ganger i uka når det er mørkt! sier hun og legger til:

- «Etter skoletid» er fint. Det er bra at vi har en slik ordning.

- Et utfordrende program

Kontaktlærer Anders Standeren kaller programmet en tålmodighetsprøve.

ANNONSE

- Barna er flinke, men det er et utfordrende program. Testprogrammet var enklere. Men alle blir registrert, i hvert fall. Det blir spennende å se hvor de beveger seg i området.

Systemansvarlig for de digitale Barnetråkk-registreringene, Ole Grov, forteller at Barnetråkk har vært gjennomført på ulike måter de siste 30 årene, og at de første registreringene ble gjort på papirkart. Etter hvert kom dette over til en digital form der elevene i starten ble presentert for ganske kompliserte registreringsverktøy.

Barnetråkk gjorde en større revisjon i 2013/2014 som forenklet verktøyene. Det ble da brukt en del tid på brukertesting, og Grov har selv vært med på å gjennomføre registreringer på skoler. Bare de siste månedene har noen tusen norske elever fra alle kanter av landet gjennomført registreringer.

- Barnetråkk er en ikke-kommersiell gratis tjeneste, og vi kan ikke følge opp alt som skjer i alle klasserom der ute. Nordpolen skole har registrert med nær 50 elever denne uka. Etter det jeg kan se, har skolen og bydelen mye gode data å jobbe videre med. Planlegger i bydelen har vært i kontakt med oss tidligere denne uka. Den første dagen de registrerte, opplevde de en feil i systemet. Den har vi rettet og beklaget. Feilen har ikke berørt registrerte data, forsikrer Grov.

LES OGSÅ:
Ber barna vurdere nærmiljøet sitt
Skaper leseglede med humor

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE