ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Norges Beste Skjegg:

– Det finnes så grenseløst med bra skjegg her i vikingland!

Flere av disse skjeggemennene er med i lørdagens finale. Nummer tre fra høyre, Morten Bråthen, og ved siden av han, nummer fire, er Espen Krøll. Foto: PÅL HORNBURG

I helgen kåres Norges beste skjegg, og kåringen skjer på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 09:30

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Dette blir andre gang kåringen av Norges beste skjegg blir arrangert. Kåringen foregår her i Sagene, på Café Månefisken, på lørdag.

Etter å ha startet skjeggklubben Skjeggmenn i 2015, så Morten Bråthen at det var stor interesse for skjegg. Klubben har snart 5000 medlemmer, og mange flotte skjegg, ifølge Bråthen.

– Derfor ville jeg se om jeg kunne lokke frem landets skjulte skjeggskatter og kåre Norges beste skjegg. Disse folkene har spart skjegg i alt fra ett til 20 år, og da synes jeg det er rett og rimelig at de skal få én kveld i året der det gjøres skikkelig stas på dem, forteller arrangøren.

Etterhvert som folk får det med seg håper Bråthen på at mange flere vil melde seg opp i konkurransen.

– Det finnes så grenseløst bra skjegg her i Vikingland! sier han.

ANNONSE

Fire kategorier

Alle med skjegg over 18 år og med bostedsadresse i Norge kan melde seg på, og man velger selv den kategorien som man passer best i.

– I år har det vært fire kategorier man kan melde seg på, Norges beste skjegg, beste store skjegg, beste mustasje og beste rookie skjegg. Beste rookie skjegg er kategorien for nybegynnere med omtrent ett års sparing, sier Bråthen.

Konkurransen har pågått siden starten av året, hvor folk har sendt inn bilder til www.norgesbesteskjegg.no. Konkurransen ble avsluttet i september, og finalistene har blitt plukket ut.

– Et utvalg av sivile personer, både menn, damer og barberere har plukket ut finalistene. Det ble litt drakamp om hvem som kom til finalen, for det er mange som fortjente en plass der, forteller Bråthen.

ANNONSE

Dommere fra hele Norge

I år så er det et dommerpanel på åtte personer, hvor syv er profesjonelle barberere fra rundt omkring i Norge: Fit for vikings barbershop, PelsPels barbershop, Brødrene Fevang Barberstue AS og Baard barbershop.

– Også kommer det en kjent person som har peiling på både skjegg og mote, og er morsom i tillegg, forteller Bråthen, som ikke vil røpe navnet.

Kvelden starter klokken 17 med forskjellige produktstands, hvor man kan bli kjent med norske skjeggprodukter og produsenter, tattoo-stand, og barberer-stand.

– I tillegg kommer Gulating ølutsalg. De skal ha ølsmaking av det nye Skjeggmennølet, der publikum stemmer og avgjør hvilken øl som skal produseres i 2018, forteller Bråthen videre.

ANNONSE

Norges beste skjegg-konkurranse starter rundt klokken 20.30.

Finalist fra Grefsen

En av finalistene er Espen Krøll fra Grefsen, som nå bor i Nydalen. Han er overrasket over å være en av finalistene i Norges Beste Skjegg.

– Det kom som en stor overraskelse å være finalist, fordi det er så utrolig mye bra skjegg rundt om i Norge, sier Krøll.

Han deltar i konkurransen fordi han synes Norges Beste Skjegg er en fin unnskyldning for å ta en fest.

– Jeg tenkte også lenge at jeg ikke kunne sammenligne skjegget mitt med mange av de andre, men kanskje jeg undervurderte meg selv, avslutter finalisten som deltar for første gang, og som håper å se alle Norges skjeggentusiaster på lørdag.

ANNONSE

Konsert og underholdning

Senere på kvelden kommer den tidligere The Voice-deltakeren, Paul Allen, og skal spille live.

– Han har kommet med en ny singel som heter #Angstmaskin. I låten synger han med hjertet uten på om hvordan det er å leve med angst. En fantastisk mann!

Den norske up and coming-rapperen Damien skal også ha liveopptreden der. Han har åpningssangen til UFC fighter Jack "The Joker"Hermansson. Damien var med på The Stream,der han hadde en knallopptreden. Blanding av rap, rock mm.

– Så blir det fest og moro med mange nye venner etterpå. Damer er hjertelig velkommen, og vi vet det finnes mange damer der ute som er glad i skjegg! avslutter arrangør Bråthen.

LES OGSÅ:

Da butikken skulle legges ned, tok kundene affære

Første dag med rushtidsavgift: Flere kjørte tidligere enn vanlig

Inviterer med lokalt talent opp på julekonsert-scenen

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE