ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kolonihagen stenger toalettene:

– Det går helt fint å bruke hundeposer

HJEMMETS KOLONIHAGER: Hyttebeboerne har fått et skriv med beskjed om å enten bruke hundeposer eller kjøpe seg sitt eget campingtoalett. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Det foreslås også å bruke urin som gjødsel. – Ingen grunn til å kjøpe dyr gjødsel når du kan lage det selv, sier styreleder i Hjemmets Kolonihager.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: For å begrense smittefaren i Hjemmets Kolonihager, skal huset hvor hytteeierne går på toalettet holdes stengt inntil videre.

I den forbindelse har styret sendt ut et skriv til beboerne med forslag til alternative toalettbesøk i tida framover, skriver Dagbladet.

Der foreslås det blant annet at urin kan brukes som gjødsel, utblandet med vann, og at «det går helt fint å bruke hundeposer til mennesker». Posen med avføring kan så kastes i restavfallet.

Trodde det var fleip

Rune Tønnessen (52) har en mor og en tante i 80-åra, som har hver sin hytte i kolonihagen. Han reagerte sterkt på skrivet.

– Jeg synes det er drøyt. Jeg trodde først at det var fleip, men de mener det faktisk. Det er ganske utrolig at de i det hele tatt planlegger å gjennomføre dette, sier han til Dagbladet.

ANNONSE

Les også: Bydelen foreslår å sette Hjemmets Kolonihager som offisielt områdenavn

Midlertidig løsning

Styreleder Dyrunn Bråthen sier til Dagbladet at forslagene de kom med var ment som en midlertidig løsning for dem som vil oppholde seg i kolonihagen fram til de får iverksatt nødvendige hygiene- og smitteverntiltak. Kolonihagen er drevet på dugnad, og de har ikke mulighet til å sette inn daglig renhold i seks måneder, sier hun.

– Mennesker i dag er vant til å se at ting forsvinner ned i et toalett. En gang var det heller ikke toaletter i kolonihagen. Eldre ser ofte litt annerledes på dette enn yngre generasjoner, hevder hun.

– Dessuten er det ingen grunn til å kjøpe dyr gjødsel når du kan lage det selv.

Les hele saken i Dagbladet

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE