Sagene Avis

Kolonihagen stenger toalettene:

– Det går helt fint å bruke hundeposer

HJEMMETS KOLONIHAGER: Hyttebeboerne har fått et skriv med beskjed om å enten bruke hundeposer eller kjøpe seg sitt eget campingtoalett. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Det foreslås også å bruke urin som gjødsel. – Ingen grunn til å kjøpe dyr gjødsel når du kan lage det selv, sier styreleder i Hjemmets Kolonihager.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: For å begrense smittefaren i Hjemmets Kolonihager, skal huset hvor hytteeierne går på toalettet holdes stengt inntil videre.

I den forbindelse har styret sendt ut et skriv til beboerne med forslag til alternative toalettbesøk i tida framover, skriver Dagbladet.

Der foreslås det blant annet at urin kan brukes som gjødsel, utblandet med vann, og at «det går helt fint å bruke hundeposer til mennesker». Posen med avføring kan så kastes i restavfallet.

Trodde det var fleip

Rune Tønnessen (52) har en mor og en tante i 80-åra, som har hver sin hytte i kolonihagen. Han reagerte sterkt på skrivet.

– Jeg synes det er drøyt. Jeg trodde først at det var fleip, men de mener det faktisk. Det er ganske utrolig at de i det hele tatt planlegger å gjennomføre dette, sier han til Dagbladet.


Les også: Bydelen foreslår å sette Hjemmets Kolonihager som offisielt områdenavn

Midlertidig løsning

Styreleder Dyrunn Bråthen sier til Dagbladet at forslagene de kom med var ment som en midlertidig løsning for dem som vil oppholde seg i kolonihagen fram til de får iverksatt nødvendige hygiene- og smitteverntiltak. Kolonihagen er drevet på dugnad, og de har ikke mulighet til å sette inn daglig renhold i seks måneder, sier hun.

– Mennesker i dag er vant til å se at ting forsvinner ned i et toalett. En gang var det heller ikke toaletter i kolonihagen. Eldre ser ofte litt annerledes på dette enn yngre generasjoner, hevder hun.

– Dessuten er det ingen grunn til å kjøpe dyr gjødsel når du kan lage det selv.

Les hele saken i Dagbladet

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...