Sagene Avis

Det skjer mye i Bydel Sagene på mandag

1. mai: Stemningsbilde fra fjorårets arrangement. Foto: PRIVAT

Ikke minst er du allerede invitert på nachspiel...

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Mandag er 1. mai.

Holder appell

Tradisjonen tro arrangerer Arbeiderpartiet tog, med avmarsj klokken 8.45 fra Soria Moria i Vogtsgate, med Torshov Janitsjarorkester.

Første stopp er bysten av Jolly Kramer-Johansen, hvor lagets leder Jørgen Foss holder appell.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene i Bydel Sagene - se programmet her!

– Deretter går toget videre til bysten av Fernanda Nissen hvor Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam, varaordfører og nestleder i Oslo Arbeiderparti appellerer, forteller Foss selv.


Som etter toget inviterer til frokost med allsang og flere innslag i Trikkestallen.

Nachspiel med konsert

Men det stopper ikke der 1. mai. Etter en lang dag med tog og paroler inviteres det til konsert i Sagene Kirke klokken 19.00, i regi av Sagene og Iladalen Menighet og Sagene og Torshov Arbeidersamfunn - Arbeidersanger i Orgelbrus.

– Kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Grieg og improviserer over kjente arbeidersanger. Vi møter også Thorvald Stoltenberg i samtale med Sturla J. Stålsett om 1. mai-verdiene i arbeiderbevegelsen og i kirken - og musikkens betydning for å holde disse verdiene levende i vår tid, avslutter Foss.

Konserten er del av Hollenbachfestivalen i Sagene Kirke.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene i Bydel Sagene - se programmet her!

Skjer mer

I tillegg skjer det aktiviteter ved både Arbeidermuseet og Hønselovisas hus 1. mai. Arbeidermuseet inviterer til byvandring, mens ved Hønselovisa er det tale ved Oskar Braatens byste av forfatter Maria Navarro Skaranger.

– Oslokjenner og styreleder, Bernt Bull, tar oss med på østkanten vest for Akerselva. Bull innleder foran Arbeidermuseet ved Akerselva og avslutter ved den mer ukjente Bislettbekken, står det på Arbeidermuseets nettside.

Så ingen grunn til å ligge på sofaen på 1. mai.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...