ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Det skjer mye i Bydel Sagene på mandag

1. mai: Stemningsbilde fra fjorårets arrangement. Foto: PRIVAT

Ikke minst er du allerede invitert på nachspiel...

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Mandag er 1. mai.

Holder appell

Tradisjonen tro arrangerer Arbeiderpartiet tog, med avmarsj klokken 8.45 fra Soria Moria i Vogtsgate, med Torshov Janitsjarorkester.

Første stopp er bysten av Jolly Kramer-Johansen, hvor lagets leder Jørgen Foss holder appell.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene i Bydel Sagene - se programmet her!

– Deretter går toget videre til bysten av Fernanda Nissen hvor Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam, varaordfører og nestleder i Oslo Arbeiderparti appellerer, forteller Foss selv.

ANNONSE

Som etter toget inviterer til frokost med allsang og flere innslag i Trikkestallen.

Nachspiel med konsert

Men det stopper ikke der 1. mai. Etter en lang dag med tog og paroler inviteres det til konsert i Sagene Kirke klokken 19.00, i regi av Sagene og Iladalen Menighet og Sagene og Torshov Arbeidersamfunn - Arbeidersanger i Orgelbrus.

– Kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Grieg og improviserer over kjente arbeidersanger. Vi møter også Thorvald Stoltenberg i samtale med Sturla J. Stålsett om 1. mai-verdiene i arbeiderbevegelsen og i kirken - og musikkens betydning for å holde disse verdiene levende i vår tid, avslutter Foss.

Konserten er del av Hollenbachfestivalen i Sagene Kirke.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene i Bydel Sagene - se programmet her!

ANNONSE

Skjer mer

I tillegg skjer det aktiviteter ved både Arbeidermuseet og Hønselovisas hus 1. mai. Arbeidermuseet inviterer til byvandring, mens ved Hønselovisa er det tale ved Oskar Braatens byste av forfatter Maria Navarro Skaranger.

– Oslokjenner og styreleder, Bernt Bull, tar oss med på østkanten vest for Akerselva. Bull innleder foran Arbeidermuseet ved Akerselva og avslutter ved den mer ukjente Bislettbekken, står det på Arbeidermuseets nettside.

Så ingen grunn til å ligge på sofaen på 1. mai.

LES OGSÅ:

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE