Sagene Avis

Kunstverk på Myraløkka fjernet:

– Det var ikke fordi vi ville, men fordi vi måtte

Foto: Beathe Due

Veggmaleriet ble utsatt for tagging, og måtte denne uka fjernes.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2020 kl 18:41

TORSHOV: Veggmaleriet har stått siden 2017 og vekket oppmerksomhet da det ble fjernet tirsdag 19.mai.

– Det ble fjernet fordi både veggen med kunstverket og veggene våre mot elva har blitt fylt med tagging de siste månedene. Den lot seg dessverre ikke reparere, sier styreleder Hanne Thaugland i Elveparken sameie.

Taggingen som begynte tidligere i våres ble et problem for beboerne.

– Beboerne reagerte spesielt på taggingen og at det ødela veggbildet. Alternativet var å ha et nedtagget område og det ville vi ikke ha. Rein Tek, som fjernet taggingen, forsøkte å redde det, men det var ikke mulig.

Selskapet Rein Tek forsøkte å redde kunstverket, men lyktes ikke. Foto: Cecilie Sunde Lien


Det er foreløpig ikke snakket om å få et nytt veggmaleri opp på veggen.

– Det har ikke vært et tema. Vi må prøve å holde denne taggingen under kontroll først.

– Det var et veldig flott bilde og det var synd det ikke kunne få stå. Vi har sett andre steder i byen hvor den typen flotte veggmalerier fått stå i fred, men det fikk det ikke hos oss, sier Thaugland.

Sagene Avis har vært i kontakt med kunstneren Martin Whatson, som ikke var klar over at kunstverket hans var fjernet, da vi tok kontakt. Han sier han er klar over at veggene han maler ute har en begrenset levetid, på grunn av vær og vind, riving eller annen påvirknining. Den usikre levetiden er noe av det han finner mest interessant med streetart og graffiti.

Veggene mot elva har blitt tagget ned de siste månedene. Foto: Cecilie Sunde Lien

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...