Sagene Avis

Dette ble straffen for den tidligere lederen i bydelen

Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald / NTB

I retten kom det frem at mannen fikk personlige utfordringer og krøp til bydelens penger fordi han trenge penger til livets opphold.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Rettssaken gikk i Oslo tingrett i slutten av april. Der sto den tidligere enhetslederen i Bydel Sagene tiltalt for grovt underslag av nesten 290.000 kroner.

Mannen i 40-årene erkjente under retssaken straffskyld etter tiltalebeslutningen.

Underslagene skal ha foregått over flere år da han var ansatt som enhetsleder i Bydel Sagene.

Et enstemmig domsutvalg dømte mannen til samfunnsstraff i 120 timer. Straffen har en gjennomføringstid på seks måneder, og straffen kan bli omgjort til 120 dager i fengsel om han ikke oppfyller kravene.

Mistet jobben

Den tidligere bydelsansatte mannen er også dømt til å betale 287.305 kroner i erstatning til Bydel Sagene.

Mannens forsvarer, Cecilie Nakstad, opplyser til Sagene Avis at han har godtatt dommen.

Retten påpeker at saken har hatt en lang saksbehandlingstid, og at det måtte få innvirkning på straffen.

Den domfelte mannen i 40-årene var i flere år enhetsleder i Bydel Sagene. Kort tid etter at saken ble avdekket høsten 2018, mistet mannen jobben sin med umiddelbar virkning.

Vegret seg

Ved flere anledninger mellom april 2015 og september 2018 tok han 287.305 kroner fra bydelen. Pengene kom i form av mynter fra en kafé bydelen drifter. Enhetslederen påtok seg ansvaret med å sette pengene inn på bydelens konto, men i stedet beholdt han dem selv.

Retten er overbevist om at mannen handlet som beskrevet. I dommen kommer det frem at mannen havnet i økonomiske problemer.

«Med den lederjobben han hadde i bydelen, vegret han seg for å søke økonomisk støtte fra NAV for sine problemer. Om han hadde gjort dette, ville alle kollegaene hans på jobben fått vite om de problemene han slet med», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten mener derfor at mannen i 40-årene handlet forsettelig.

Skjerpet

Bydelen har i etterkant av hendelsen fattet grep.

«Som risikoreduserende tiltak har bydelen gått til anskaffelse av en betalingsterminal slik at det ikke lenger foregår kontanthandel», kommer det frem i en protokoll fra Kontrollutvalget til Oslo kommune.

I etterkant av at saken ble avdekket skal Bydel Sagene ha tatt grep. De har gjennomgått tjenestestedets rutiner knyttet til dagsoppgjør og kontanthåndtering, ifølge kommunes eget kontrollutvalg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...