ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Dette ble straffen for den tidligere lederen i bydelen

Illustrasjonsfoto. Foto: Berit Roald / NTB

I retten kom det frem at mannen fikk personlige utfordringer og krøp til bydelens penger fordi han trenge penger til livets opphold.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Rettssaken gikk i Oslo tingrett i slutten av april. Der sto den tidligere enhetslederen i Bydel Sagene tiltalt for grovt underslag av nesten 290.000 kroner.

Mannen i 40-årene erkjente under retssaken straffskyld etter tiltalebeslutningen.

Underslagene skal ha foregått over flere år da han var ansatt som enhetsleder i Bydel Sagene.

Et enstemmig domsutvalg dømte mannen til samfunnsstraff i 120 timer. Straffen har en gjennomføringstid på seks måneder, og straffen kan bli omgjort til 120 dager i fengsel om han ikke oppfyller kravene.

ANNONSE

Mistet jobben

Den tidligere bydelsansatte mannen er også dømt til å betale 287.305 kroner i erstatning til Bydel Sagene.

Mannens forsvarer, Cecilie Nakstad, opplyser til Sagene Avis at han har godtatt dommen.

Retten påpeker at saken har hatt en lang saksbehandlingstid, og at det måtte få innvirkning på straffen.

Den domfelte mannen i 40-årene var i flere år enhetsleder i Bydel Sagene. Kort tid etter at saken ble avdekket høsten 2018, mistet mannen jobben sin med umiddelbar virkning.

ANNONSE

Vegret seg

Ved flere anledninger mellom april 2015 og september 2018 tok han 287.305 kroner fra bydelen. Pengene kom i form av mynter fra en kafé bydelen drifter. Enhetslederen påtok seg ansvaret med å sette pengene inn på bydelens konto, men i stedet beholdt han dem selv.

Retten er overbevist om at mannen handlet som beskrevet. I dommen kommer det frem at mannen havnet i økonomiske problemer.

«Med den lederjobben han hadde i bydelen, vegret han seg for å søke økonomisk støtte fra NAV for sine problemer. Om han hadde gjort dette, ville alle kollegaene hans på jobben fått vite om de problemene han slet med», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Retten mener derfor at mannen i 40-årene handlet forsettelig.

ANNONSE

Skjerpet

Bydelen har i etterkant av hendelsen fattet grep.

«Som risikoreduserende tiltak har bydelen gått til anskaffelse av en betalingsterminal slik at det ikke lenger foregår kontanthandel», kommer det frem i en protokoll fra Kontrollutvalget til Oslo kommune.

I etterkant av at saken ble avdekket skal Bydel Sagene ha tatt grep. De har gjennomgått tjenestestedets rutiner knyttet til dagsoppgjør og kontanthåndtering, ifølge kommunes eget kontrollutvalg.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE