Sagene Avis

Lokale anbefalinger i oktober:

– Dette burde du drikke, strikke og lese

Hvis hun kunne, ville Angelique anbefalt alle bøkene i butikken. Foto: Stella Oter Lindeberg

Vi har mange lokale bedrifter her i Sagene bydel, og de fleste av dem har skikkelig peiling på det de driver med. Her er deres tips!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2021 kl 14:01

SAGENE: Både eiere og medarbeidere hos bedriftene deler gjerne sine lokale anbefalinger med Sagene Avis. De vet akkurat hva slags produkter som passer best til været, stemningen og samtiden – her kommer førsteutgaven av lokale anbefalinger!

Høstlektyre

Angelique Heggheim er daglig leder og eier av Sagene bokhandel – og veldig gravid. Ammetåka har, ifølge henne selv, satt inn, og det er litt vanskeligere enn vanlig å komme med anbefalinger. Likevel graver hun frem noen gode forslag.

– I oktober har vi Black History Month, så vi er ekstra ivrige på å plukke frem forfattere som ikke er hvite. Men man må kanskje lese noen skumle klassikere også.

Skrekk og gru (og humor). Foto: Stella Oter Lindeberg

Angeliques første forslag er en fullstendig absurd variant av Pride and Prejudice: Pride and Prejudice and Zombies. Det er egentlig akkurat det samme som originalversjonen, men det foregår en zombie-apokalypse i bakgrunnen. Perfekt lesning for oktober, altså.


Frankenstein blir også pekt ut som nødvendig lesning nå som det nærmer seg Halloween.

Siden det er Black History Month, er det også på sin plass å få med seg litt relevant lektyre. Her foreslår Angelique blant annet Why I'm No Longer Talking to White People About Race av Reni Eddo-Lodge – en undersøkende bok om rasisme i Storbritannia. Også Me And White Supremacy av Layla F. Saad burde leses. Den er strukturert som en 28-dagers guide for hvite lesere, og skal gi et inntrykk av hvordan hvitt privilegium påvirker livet ditt.

Sesongens øl

Morten tar seg en Ginger Beer hvis det skurrer i halsen. Foto: Stella Oter Lindeberg


Morten Øvland er økonomisjef i Sagene Bryggeri, og har utvilsomt smakt på en øl eller to. For anledningen, har han plukket ut tre øl som roper oktober i både farge og smak.

Alle halloween-fargene er på plass hos Sagene bryggeri. Foto: Stella Oter Lindeberg

Først ut, er et samarbeid mellom bryggeriet på Sagene og Valleløkka drikkefabrikk; Ginger Beer.

– Jeg tenker at dette er det perfekte ølet for influensasesongen. Med skikkelig ferskpresset ingefær og sitron, er det nok det eneste ølet som kan holde doktoren vekk. Jeg vet ikke med deg, men jeg liker i hvert fall å få i meg ingefær når jeg kjenner at det skurrer litt i halsen.

Morten forteller at ølet har ordentlig ingefærsmak, og er nesten litt rusbrus-aktig.


Amber Ale er høstgul både i glasset og på etiketten, og er et øl som faktisk har fans.

– Amber Ale har fans i alle aldersgrupper, så det treffer tydeligvis bredt. Det er ikke et spesielt fruktig øl, men Amber er fremdeles ganske frisk, så det er en fin overgang fra sommerlige IPAer.

Smaken er fyldig og litt karamellisert, og ølet er brygget på tysk og engelsk maltet bygg.

Sagene IPA kompletterer Halloween-fargene, og selges kun på polet, siden alkoholprosenten er på 6,5.


– Vi tenkte at dette også er en fin høstvariant. Det er lettdrukket, men samtidig har det en god fylde. Dette er et fyldig og humla øl, som fungerer bra til kjølige høstkvelder.

Hold hodet varmt

StrikkeLilly har alt du trenger for å lage høstens hodevarmer. Foto: Stella Oter Lindeberg

StrikkeLilly ved Advokat Dehlis plass er Oslos eldste strikkebutikk, og eieren, som selvfølgelig heter Lilly, vet hva som burde være på pinnene denne måneden.

– Den lua her, som heter Dress up, har vært veldig populær i det siste. Den passer de fleste hoder, og er strikket med litt tynne pinner, så den er skikkelig kompakt. Også har den en fin felling på toppen, og en god høyde.

For å lage en selv, trenger du oppskriften, som du får kjøpt hos Lilly Brandal, Alpaca 3-garn og pinne 4. Den er i utgangspunktet til voksne, men ifølge Lilly, kan man korte ned litt til et barnehode. Den kan selvfølgelig strikkes i alle farger.

Alle de anbefalte produktene får du tak i lokalt her på Sagene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...