Sagene Avis

Den nye bydelsutvalgslederen:

– Det blir som å hoppe etter Wirkola

SAMARBEID: De rødgrønne partiene har signert samarbeidsavtalen, og offentliggjort den nye BU-lederen. Foto: Janina Lauritsen

Mandag kveld ble den rødgrønne samarbeidsplattformen signert, og tidligere bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) har gitt klubba videre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2019 kl 17:22

BYDEL SAGENE: Mandag 28. oktober ble samarbeidsavtalen mellom de rødgrønne partiene signert i Sagene samfunnshus.

- MDG har sammen med venstresiden fått til en fin og grønn plattform. Det blir noen endringer i bydelsutvalget, sa Almaz Asfaha (MDG) under signeringen og røpet samtidig at hun er bydelens nye bydelsutvalgsleder og Jørgen Foss (Ap) er nestleder.

Asfaha fortsatte med å takke avtroppende bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap), som nå fortsetter som leder av Helse- og mestringskomitéen.

- Jeg må si jeg gruer meg, dette blir som å hoppe etter Wirkola.

Her kan du lese hele samarbeidsavtalen

- Vil savne Helge

SVs gruppeleder, og leder av Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen, Gry Bruland Larsen, sa de er fornøyde med å ha både det røde og det grønne i samarbeidsavtalen.

- Det er viktig å utjevne forskjeller i bydelen. Vi er godt fornøyde med plattformen, og med posisjonene vi har fått med leder og nestleder i komitéene.

Det er veldig god stemning i signeringsmøtet. BU-representantene smiler, ler og tuller med hverandre, men det er selvsagt også litt vemodighet når det er snakk om endringer i BU:

- Jeg kommer til å savne å sitte der oppe med deg, Helge, fortsatte Larsen.


Reza Rezaee (Rødt) sa det er uvanlig for partiet å ha et samarbeid med MDG, men at de har klart å lage en grønn og rettferdig plattform sammen.

- Det er viktig at bydelen er solidarisk og inkluderende, det skal vi skape sammen. Jeg er veldig glad for å være med i alliansen. Jeg vil savne Helge som leder. Heldigvis er han med videre som leder av en av de viktigste komitéene, sa Rezaee.

LEDER OG NESTLEDER: Almaz Asfaha (MDG) og Jørgen Foss (Ap) Foto: Janina Lauritsen

BU-leder i sin første BU-periode

- Dette er veldig spennende og veldig skummelt. Dette er en ny rolle for meg, jeg har ikke vært i BU før. Vi mener vi har fått tillit fra bydel Sagene, dette blir kjempespennende og mye jobb! sier Asfaha (MDG) til Sagene Avis, om å være den nye BU-lederen.

Jørgen Foss, leder av Sagene Arbeiderparti, ser frem til å være nestleder av BU.


- Dette blir fire veldig spennende år. Jeg elsker bydelen, jeg er født og oppvokst her. Det er en stor ære, sier han til lokalavisa.

Han forteller at de rødgrønne partiene har hatt lange forhandlinger, og at det ikke var en selvfølge at de skulle bli enige.

- Vi gikk til valg på Helge som bydelsutvalgsleder, og det hadde vi et ønske om å få til. Men MDG er størst, det må vi respektere. Vi fikk to komitéledere, og det er vi fornøyde med. Vi har fire ulike partiprogram med ulike hjertebarn, men vi skal forme bydelen til en varmere og mer inkluderende bydel. Vi er opptatt av at alle skal få gode tilbud, både eldre og yngre.

LEDERNE: Leder av Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen Gry B. Larsen (SV), BU-leder Almaz Asfaha (MDG),leder av Miljø- og byutviklingskomitéen Maria Varteressian (Ap), BU-nestleder Jørgen Foss (Ap) og leder av Helse- og mestringskomitéen Helge Stoltenberg (Ap). Foto: Janina Lauritsen

- Rødt i Sagene har det enklere

Rødt er veldig fornøyde med forhandlingene, de mener det har vært enkelt å få gjennomslag for sine saker.


- Vi har det enklere enn Rødt i andre bydeler. Vi har hatt et samarbeid lenge, det er nok grunnen til at vi har klart å få dette til, sier Ingrid Kvamme Fredriksen (Rødt).

Dette blir hennes første periode i BU, noe hun gleder seg veldig til.

- Jeg er hun nye, også har vi ringreven sier hun og viser til Reza Rezaee, som også sitter i BU for Rødt.

- Vi er kulturbydelen og vi skal være solidariske og inkluderende. Det er et sterkt signal, vi vil forhindre at folk blir diskriminert. Jeg mener bydelen og politikken må være åpen. Representasjonsdeltakelse er ikke nok. Jeg vil bruke tid på at vi ikke skal forholde oss kun til BU, men at vi åpne mer for at folk skal delta. Ellers blir det en svakhet for demokratiet, sier Rezaee.

- Harde forhandlinger, men gode toner

Rødt forteller at de er fornøyde med å ha fått til byggegrensen på 20 meter fra Akerselva, bevaring av Torshovtoppen og at de skal utrede muligheten for forsøk med 6-timersdag med full lønnskompensasjon på egnede arbeidsplasser i bydelen. Dette kan for eksempel være i hjemmetjenesten eller i tilrettelagte tjenester, mener de.

- Vi vil bekjempe ufrivillig deltidsarbeid, vi vil at flest mulig skal ha fulltidsstillinger. Vi vil motvirke sosiale forskjeller, oppdatere standarden i kommunal boliger og avvikle gjengs leie, men det kan vi ikke bestemme alene. Vi vil også satse på ungdommene, det finnes ingen fritidsklubb for de eldre ungdommene, men vi har fått gjennom at det skal lages et tilbud for dem. Vi vil også ha flere kommunale jobbtilbud for ungdommer, sier de og legger til:

- Nå er vi to fra Rødt i bydelsutvalget. Da er det enklere å få gjennomslag. Det har vært harde forhandlinger, men gode toner. Vi har bygget opp en samarbeidskultur over tid, vi skal stå på alt vi kan!

- Bra for bydelen at det er både gamle og nye i BU

SVs Gry B. Larsen og Jonas Finnanger mener forhandlingene har gått veldig bra.

- Men ikke helt knirkefritt. Det dokumentet er tingene vi har vært enige om. SV har fått gjennomslag for mye! sier Larsen.

Hun går inn i sin fjerde periode i BU, og hun syns det blir veldig spennende med nye folk.

- Det er bra for bydelen at vi har både gamle og nye i BU.

Larsen og Finnanger er mest fornøyde med helheten, og trekker ikke frem noen spesielle saker de er ekstra glade for.

- Men arbeidsliv er viktig for SV, det er også barnehagene. Vi ønsker å skrote gjengs leie, det er viktig for å redusere forskjellene. Vi vil fortsette å jobbe for et fritidshus til de eldre ungommene våre. Vi vil ha et tilbud de selv ønsker, vi vil ha et samarbeid med dem.

SV vil også fokusere på psykisk helsevern, forteller Finnanger.

- Vi har klart å løfte det frem, det skal vi være fornøyde med å ha fått til.

Disse sitter i BU

 • Miljøpartiet De Grønne: 4 representanter (+2)
 • Arbeiderpartiet: 3 representanter (-2)
 • Høyre: 3 representanter
 • Rødt: 2 representanter (+1)
 • Sosialistisk Venstreparti: 2 representanter
 • Venstre: 1 representant (-1)

Her er representantene, med personstemmer i parantes:

Miljøpartiet De Grønne

 • Almaz Asfaha (656)
 • Wenche Margrethe Aas (226)
 • Bernhard Aaboe Jensen (144)
 • Sirin Hellvin Stav (96)

Arbeiderpartiet

 • Helge Stoltenberg (497)
 • Jørgen Foss (345)
 • Maria Varteressian (205)

Høyre

 • Mats Kirkebirkeland (369)
 • Torbjørn Furulund (116)
 • Julia Sandstø (144)

Rødt

 • Reza Rezaee (368)
 • Ingrid Kvamme Fredriksen (147)

Sosialistisk Venstreparti

 • Gry Bruland Larsen (258)
 • Jonas Finnanger (131)

Venstre

 • Linn Skyum (125)

Varaer i bydelsutvalget

Arbeiderpartiet:

Torill Johnsen
Fawzi Abdirashid Warsame
Fatima Andersen
Anne Britt Granaas
Eli Skartlien
Anette Helleborg

Høyre:

Marco Andre Wang
Mathilde Tybring-Gjedde
Kaia Marie Rosseland
Andreas Fredriksen
Hilde Margrete Bjørklund
Camilla Johannessen

Miljøpartiet De Grønne:

Andrea Søgnen Tveit
Tove Rømo Grande
Pål André Grimstad Worren
Siri Mittet
Hilde Herrebrøden
Torkil Vederhus
Erlend Mjaavatten

Rødt:

Aud Karin Bjørn
Bjørn Olav Bjørnsen
Lene Liebe Delsett
Zahra Eggeh Hassan
Thea Borkhus Gabrielsen

Sosialistisk Venstreparti:

Sidsel Fjelltun
Mirza Sefo
Hashem Jafari
Astrid Rommerud
Kristin Tormodsdatter Hylland

Venstre:

Kjetil Ottar Eritzland
Anna Dåsnes
Baard Salvesen
Marius Berg

SIGNERTE: Samarbeidsplattformen mellom de rødgrønne partiene ble i dag signert. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...