Sagene Avis
Seksjonsheader

– Dette er en skikkelig seier for folkehelsa og et viktig tiltak mot barnefattigdom

OSLO ARBEIDERPARTI: Maria Varteressian, byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl, Fawzi Warsame og leder av Sagene Arbeiderparti Jørgen Foss. Foto: Oslo Arbeiderparti

AUF i Oslo varslet kamp for gratis skolefrokost, i forkant av Oslo Arbeiderpartis program- og nominasjonsmøte 1. og 2. mars. Nå har de sikret at Arbeiderpartiet går til valg på et gratis skolemåltid i alle Oslos grunnskoler.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:22

OSLO: I helgen gjennomførte Oslo Arbeiderparti program- og nominasjonsmøte før høstens kommunevalg.

– Nå har vi laget et utrolig spennende program som vil gjøre Oslo til en enda bedre by for alle i løpet av den kommende valgperioden, sier leder av Sagene Arbeiderparti Jørgen Foss.

Og det ble spenning i møtet, forteller han.

– Fikk et overveldende flertall

– Mens skolebarn i bydel Sagene har fått tilbud om skolemat siden 2013, har resten av Oslo måtte vente. AUF gjorde en kjempeinnsats og fikk et overveldende flertall med seg og sikret at Arbeiderpartiet nå går til valg på et gratis skolemåltid i alle Oslos grunnskoler.

– Dette er en skikkelig seier for folkehelsa og et viktig tiltak mot barnefattigdom. Samtidig handler det om kunnskap og skole. Dette er en billig investering i vår felles framtid, fortsetter Foss.


Det ble også spenning om hvorvidt Arbeiderpartiet skulle skrote prinsippet om gjengs leie. Etter at tellekorpset hadde gjort sitt, ble det klart at Oslo Arbeiderparti går til valg på å avskaffe gjengs leie.

Vedtaket ble til slutt:

«Avskaffe ordningen med gjengs leie og erstatte denne med et nytt system for leiefastsettelse og gjennomgå alle sosiale boligvirkemidler, slik at vi kan sikre at kommunens virkemidler gjør det lettere for folk å komme seg ut i inntektsgivende arbeid, samtidig som vi sikrer god forvaltning av kommunale boliger.»

– Vi har lyttet til folk, invitert til folkemøte og ser klart de utfordringene som er med gjengs leie. Vi har nå sittet 3,5 år i byråd og det er mye opprydning som må til etter 18 år med borgerlig styre i denne byen. Jeg er glad for at vi nå går til valg på nye løsninger som er bedre for folk i byen vår. Jeg vil spesielt takke bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg som har ledet an i denne viktige saken, og som opprettholdt forslaget og fikk det gjennom.

Det ble også klart i møtet at nominasjonskomitéens liste ble enstemmig vedtatt. Det betyr at det er hele fem kandidater fra Sagene ved årets valg.

På fjerdeplass ligger tidligere BU-leder i Bydel Sagene, og nåværende byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl. Med seg på laget har hun Jørgen Foss, Fawzi Warsame, Karina Hellum og Maria Varteressian.


ÅRSMØTE: Fra Oslo Arbeiderpartis program- og nominasjonsmøte 1.-2. mars. Foto: Oslo Arbeiderparti

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...