Sagene Avis

Fikk ikke lettelsen de håpte på:

Frykter musikantene vil slutte i korpset

Sagene Skoles Musikkorps, 17. mai 2018 Foto: Olsen

– Vi håper å stille på 17. mai, men det er en praktisk utfordring knyttet til dette. Hvis begrensningen på 20 personer fortsatt gjelder på 17. mai, kan ikke korpset gå sammen så vidt jeg kan se, sier styreleder i Sagene Skoles Musikkorps.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Tirsdag skrev Sagene Avis om at korpsene frykter de ikke kan stille på 17. mai, da restriksjonene kun tillot ti og ti musikanter på øvelsene.

– Det er en stor usikkerhet om man greier å få det på plass til 17. mai. Dette handler om korpsenes ønske om å levere god kvalitet. Korpsene er nå begrenset til å øve ti og ti, og man får da ikke øvd på marsjering som normalt. Det er stor bekymring for om man kan stille på 17. mai, sa leder av Norges Musikkorps Forbund Øst, Thor Olav Fjellhøi, til lokalavisa.

Han sa mange har sendt henvendelser til byrådet og andre instanser i Oslo. Ikke nødvendigvis for å presse gjennom at det bør åpnes opp mer, men for å påpeke at 17. mai-komiteen og byrådet ikke kan forvente at korpsene popper opp på 17. mai uten å ha fått øve først.

– Det handler om å spre kunnskap, man kan ikke trykke på en knapp og så kommer korpsene. De må øve.

Les også:

17. mai kan ikke være første dagen man spiller sammen

I byrådets pressekonferanse tirsdag ettermiddag åpnet byrådet for 20 deltakere på organiserte idretts- og fritidsaktiviteter utendørs for barn og unge under 20 år. Det ble med andre ord ikke den store lettelsen korpsene savnet.


Styreleder for Sagene Skoles Musikkorps, Espen Hansteen, er enig med NMFs vurdering av situasjonen.

– Jeg er helt enig. Korpsene har ikke øvd sammen på mange måneder. Det varierer fra korps til korps om man har hatt øvelser ute med ti og ti. Det har ikke vi, sier han til Sagene Avis.

Styreleder Espen Hansteen Foto: Privat

Han påpeker at korps er en aktivitet hvor man må høre de andre musikantene også. Spilling på Zoom eller Teams kan delvis fungere én til én, men ikke til samspill med mange personer, mener han.

– Det blir helt skrekkelig, uavhengig av hvor godt folk spiller. Og 17. mai kan ikke være den første gangen korpset spiller sammen på X antall måneder.

Han sier den nye begrensningen på 20 personer, i stedet for ti, hjelper litt.


– Antakeligvis betyr det at aspirant-, junior- og hovedkorpset kan øve sammen ute hver for seg. Men det er ikke sånn at junior- og hovedkorpset vil kunne øve sammen, de er flere enn 20 samlet sett. Dette er et lite skritt i en retning som gjør det mulig med korps på 17. mai.

– Vil Sagene Skoles Musikkorps stille på nasjonaldagen?

– Vi skal ta den diskusjonen i styremøtet på onsdag. Vi håper å stille på 17. mai, men det er en praktisk utfordring knyttet til dette. Hvis begrensningen på 20 personer fortsatt gjelder på 17. mai, kan ikke korpset gå sammen så vidt jeg kan se. Det krever flere voksne og mer organisering.

Frykter mer frafall

Det har allerede vært litt frafall i korpset siden nedstengningen i fjor. Og Hansteen er urolig for at det frafallet vil øke. Å sitte alene og spille foran skjermen er på langt nær så moro som å spille sammen, påpeker han.

Restriksjonene medfører også at korpset ikke kan rekruttere nye medlemmer.


– Skal du begynne i et korps, må du prøvespille et instrument. Det gjør du ikke over Zoom eller Teams. Det er uro rundt frafallet som har vært, men det er også en del som er på vippen nå. Dette tærer på motivasjonen til musikantene, det er ikke noe å lure på.

Sagene Skoles Musikkorps deltok på pop-up-konsertene i bydelen i fjor, men da kunne de spille alle sammen.

– Hvis restriksjonene blir stående slik de er nå på 17. mai, er de mer inngripende enn i fjor, sier han til Sagene Avis.

Lokalavisa kommer tilbake med mer om 17. mai-programmet i bydel Sagene.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...