ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fikk ikke lettelsen de håpte på:

Frykter musikantene vil slutte i korpset

Sagene Skoles Musikkorps, 17. mai 2018 Foto: Olsen

– Vi håper å stille på 17. mai, men det er en praktisk utfordring knyttet til dette. Hvis begrensningen på 20 personer fortsatt gjelder på 17. mai, kan ikke korpset gå sammen så vidt jeg kan se, sier styreleder i Sagene Skoles Musikkorps.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Tirsdag skrev Sagene Avis om at korpsene frykter de ikke kan stille på 17. mai, da restriksjonene kun tillot ti og ti musikanter på øvelsene.

– Det er en stor usikkerhet om man greier å få det på plass til 17. mai. Dette handler om korpsenes ønske om å levere god kvalitet. Korpsene er nå begrenset til å øve ti og ti, og man får da ikke øvd på marsjering som normalt. Det er stor bekymring for om man kan stille på 17. mai, sa leder av Norges Musikkorps Forbund Øst, Thor Olav Fjellhøi, til lokalavisa.

Han sa mange har sendt henvendelser til byrådet og andre instanser i Oslo. Ikke nødvendigvis for å presse gjennom at det bør åpnes opp mer, men for å påpeke at 17. mai-komiteen og byrådet ikke kan forvente at korpsene popper opp på 17. mai uten å ha fått øve først.

– Det handler om å spre kunnskap, man kan ikke trykke på en knapp og så kommer korpsene. De må øve.

Les også:

17. mai kan ikke være første dagen man spiller sammen

I byrådets pressekonferanse tirsdag ettermiddag åpnet byrådet for 20 deltakere på organiserte idretts- og fritidsaktiviteter utendørs for barn og unge under 20 år. Det ble med andre ord ikke den store lettelsen korpsene savnet.

ANNONSE

Styreleder for Sagene Skoles Musikkorps, Espen Hansteen, er enig med NMFs vurdering av situasjonen.

– Jeg er helt enig. Korpsene har ikke øvd sammen på mange måneder. Det varierer fra korps til korps om man har hatt øvelser ute med ti og ti. Det har ikke vi, sier han til Sagene Avis.

Styreleder Espen Hansteen Foto: Privat

Han påpeker at korps er en aktivitet hvor man må høre de andre musikantene også. Spilling på Zoom eller Teams kan delvis fungere én til én, men ikke til samspill med mange personer, mener han.

– Det blir helt skrekkelig, uavhengig av hvor godt folk spiller. Og 17. mai kan ikke være den første gangen korpset spiller sammen på X antall måneder.

Han sier den nye begrensningen på 20 personer, i stedet for ti, hjelper litt.

ANNONSE

– Antakeligvis betyr det at aspirant-, junior- og hovedkorpset kan øve sammen ute hver for seg. Men det er ikke sånn at junior- og hovedkorpset vil kunne øve sammen, de er flere enn 20 samlet sett. Dette er et lite skritt i en retning som gjør det mulig med korps på 17. mai.

– Vil Sagene Skoles Musikkorps stille på nasjonaldagen?

– Vi skal ta den diskusjonen i styremøtet på onsdag. Vi håper å stille på 17. mai, men det er en praktisk utfordring knyttet til dette. Hvis begrensningen på 20 personer fortsatt gjelder på 17. mai, kan ikke korpset gå sammen så vidt jeg kan se. Det krever flere voksne og mer organisering.

Frykter mer frafall

Det har allerede vært litt frafall i korpset siden nedstengningen i fjor. Og Hansteen er urolig for at det frafallet vil øke. Å sitte alene og spille foran skjermen er på langt nær så moro som å spille sammen, påpeker han.

Restriksjonene medfører også at korpset ikke kan rekruttere nye medlemmer.

ANNONSE

– Skal du begynne i et korps, må du prøvespille et instrument. Det gjør du ikke over Zoom eller Teams. Det er uro rundt frafallet som har vært, men det er også en del som er på vippen nå. Dette tærer på motivasjonen til musikantene, det er ikke noe å lure på.

Sagene Skoles Musikkorps deltok på pop-up-konsertene i bydelen i fjor, men da kunne de spille alle sammen.

– Hvis restriksjonene blir stående slik de er nå på 17. mai, er de mer inngripende enn i fjor, sier han til Sagene Avis.

Lokalavisa kommer tilbake med mer om 17. mai-programmet i bydel Sagene.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE