ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Få oversikt:

Dette er reglene som gjelder i Oslo nå

Passasjerer ombord på en buss med munnbind tidligere denne uka. Nå er det påbudt å bruke munnbind - uansett om det er mulig å holde en meters avstand eller ikke. Foto: Heiko Junge / NTB

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener befolkningen i hovedsak har fulgt smitteverntiltakene lojalt. Samtidig varsler han at åpenbare og grove brudd på smittevernforskrift vil bli fulgt opp.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2020 kl 13:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: — Vi må gjøre alt vi kan for å unngå å komme i samme situasjon som andre storbyer i Europa. Derfor må vi begrense mobilitet og sosial kontakt framover. Det er viktig at vi slår ned smitten raskt for å skjerme de mest sårbare blant oss. Med høy smitte blir det vanskelig å unngå smitte blant eldre og andre sårbare grupper, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådsleder Raymond Johansen strammet for første gang denne høsten inn på en pressekonferanse i Oslo rådhus i slutten av september. Foto: Christian Fredrik Borg

Nye Oslo-regler

Fra i dag, torsdag 29. oktober klokken 12, gjelder følgende nye regler i Oslo:

 • Påbud om munnbind innendørs der man ikke kan holde en meters avstand i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet, og ikke ved kortvarige passeringer av andre.
 • Påbud om munnbind innendørs på serveringssteder med alkoholservering for besøkende når de ikke kan opprettholde en meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer. Plikten til å bruke munnbind for besøkende gjelder ikke ved kortvarige passeringer av andre. Ansatte skal bruke munnbind når de oppholder seg i områder hvor gjestene har tilgang. For serveringssteder uten alkoholservering gjelder de samme reglene som for munnbind på offentlig sted.
 • Stans i innslipp til utesteder klokken 22. Det innebærer at gjestene kan bli værende på utestedet de ankommer før klokken 22 og frem til det stenger. Det er skjenkestopp klokken 24.
 • Det er forbudt å være flere enn 20 personer på innendørs arrangementer uten fast seteplassering. De nasjonale reglene er 50.
 • Påbud om hjemmekontor som innebærer at arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte. Påbudet gjelder de som har arbeidssted i Oslo. Innbyggere i Oslo som har arbeidssted i andre kommuner må følge denne kommunens regler.

Les også:

ANNONSE

Viderefører tidligere tiltak

I tillegg til de nasjonale smitteverntiltakene, viderefører byrådet følgende Oslo-tiltak:

 • Forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer i private hjem.
 • Påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand.
 • Skjenkestopp fra klokken 24.00.
 • Begrensninger i breddeidrett for voksne.
 • Maks 200 personer på arrangementer innendørs med fast seteplassering.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs.

— Vil bli fulgt opp

Byrådsleder Raymond Johansen understreker at åpenbare og grove brudd på kommunens smittevernforskrift vil bli fulgt opp.

— Dette er inngripende regler. Vi vil gi både bransjer og innbyggerne noe tid til å innrette seg etter de nye reglene, men dersom det oppdages grove brudd vil vi vurdere å anmelde. Dette gjelder spesielt arrangementer hvor smittevernreglene brytes, sier byrådslederen.

ANNONSE

Les også:

Johansen understreker at Oslos befolkning i all hovedsak har fulgt smitteverntiltakene lojalt. Han vil takke befolkningen for god oppfølging og etterlevelse av koronatiltakene i Oslo.

— Jeg vil takke oslofolk for innsatsen til nå. Så håper jeg at vi med disse tiltakene får slått ned smitteoppblomstringen vi har sett den siste tiden, sier Johansen.

Les også:

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE