Sagene Avis

Fugleeksperten svarer:

Dette er rovfuglen som dreper duene på Torshov

Mange lurte på hva slags rovfugl dette er. Vi har svaret. Foto: Skjermdump/Hege Strand Karlsen

Det har kommet mange tips om hva slags fugl det er som angriper duene på Torshov. Nå har eksperten artsbestemt den for oss.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: En av Sagene Avis' lesere har filmet rovfuglen i Torshovparken. Ifølge ham har det blitt observert både hauk og falk på Torshov i 15-20 år, men dette er første gang han har sett rovfuglen ta byttedyr i lufta.

Det ble også lagt ut video av (tilsynelatende) den samme fuglen for en drøy uke siden, denne gangen fra Torshovdalen, i Facebook-gruppa Torshovs Venner.

Du kan se videoene i denne saken:

Uenige om hvilken fugl det er

Det diskuteres i kommentarfeltene og folk har sendt e-poster til lokalavisa med tips om hvilken rovfugl det dreier seg om. Forslagene er hønsehauk, spurvehauk, falk eller musvåk.

Vi spurte leder i Norsk Ornitologisk Forening avd. Oslo og Akershus, Håkan Billing, om han kunne identifisere fuglen for oss.

Eksperten svarer

– Dette er en ung hønsehauk. Det er den nest vanligste rovfuglen her i byen, etter spurvehauken.

De er ikke uvanlige i byen, men det er ikke fullt så vanlig at folk legger merke til dem, sier han videre. Både hønsehauken og vandrefalken lever godt av byduene, legger han til.

– Dette er en ungfugl, den er klekket i år. Den har altså ikke et revir ennå, den streifer rundt for å finne ut av hvor den skal være i livet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...