Sagene Avis

Sykkelstativ i akebakke:

– Dette er sadistisk, sier lokalpolitiker

Hans Otto Watne, Sagene Frp. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Leder av Sagene og St. Hanshaugen Frp, Hans Otto Watne, frykter også at barna kommer til å kollidere med de nye sykkelstativene på Myraløkka når de aker i vinter. Satt på spissen mener han dette er sadistisk av Bymiljøetaten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2020 kl 13:28

SAGENE: Sagene Avis har skrevet om at det nylig ble satt opp sykkelstativer midt på Myraløkka.

– For meg er det komplett uforståelig å sette opp sykkelstativ i bunnen av en av Oslos mest populære akebakker. Jeg er redd både barn og voksne kommer til å skade seg stygt om de renner inn i det, sa Anders Eide tidligere til Sagene Avis.

Sykkelstativene er plassert i bunnen av det som brukes som akebakke om vinteren har flere påpekt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Plasseringen har vekket sterke reaksjoner i kommentarfeltene på vår Facebook-side:

«Like gjennomtenkt som svært mye av det som byrådet og dets Bymiljøetat gjør, bare trist. At man som folkevalgt ikke har evnen til en konsekvensanalyse før man setter ting ut i live er jo rett og slett skamfullt ...»


«Er vel ingen som får bonus for å skaffe flere kunder til legevakta ...»

«Helt utrolig, vi bruker denne bakken hele vinteren. Det kan ikke være lokalkjente som er så dum å sette opp dette + at det har sikkert kostet flere millioner ettersom det tok lang tid. Møter gjerne de ansvarlige som kan forklare til unga at et ubrukt sykkelstativ ødelegger moro om vinteren. De kunne heller satt opp en fin benk-/bord-løsning på haugen ved siden av, men den har de bare fjernet. Skjerpings, og håper fornuften seirer og stativene fjernes», er noen av kommentarene.

– Faglig svakt

Leder av Sagene og St. Hanshaugen Frp, Hans Otto Watne, reagerer sterkt på plasseringen av sykkelstativene. Han mener Eide har mye rett i det han sier til Sagene Avis.

Barn med god fart nedover akebakken risikerer å treffe sykkelstativene, mener Watne. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Når man gjør en vurdering, ser man at barna gjerne aker der det er brattest for å få fart. Faren er at de vil treffe sykkelstativene før farten er nede i null.


Watne har ingeniørutdanning i transportteknikk og logistikk, og sier han dermed har god peiling på dette:

– Bymiljøetaten har ikke skjønt at dette er faglig svakt. De lager for mye ut av et konstruert knutepunkt. Et knutepunkt fungerer slik at du skifter fra en transportakse til en annen. Man må ikke blande sammen knutepunkt med terminalfunksjoner, det er det mange politikere som gjør, sier han og fortsetter:

– Å legge opp til storstilt parkering her er en fullstendig misforståelse.

Vil ta det videre

– Satt på spissen er disse sykkelstativene kun for de som skal parkere og benytte seg av den kommunale utedoen. Sykkelstativene bør være der folk har noe å utrette. Hvis de skal parkere er det vel ved steder som Sagene Lunsjbar.

Hans Otto Watne, Sagene Frp. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Nå vil han ta saken videre med bystyrerepresentant Camilla Wilhelmsen (Frp), og han håper Bymiljøetaten må finne en annen plassering for stativene.

– Jeg vil kontakte Wilhelmsen og be henne følge opp i bystyret for å få reversert dette. Satt på spissen kan jeg påstå dette er sadistisk av Bymiljøetaten, sier han.

I forrige uke fortalte Bymiljøetaten dette om plasseringen av sykkelstativene på Myraløkka:

– Plasseringen er valgt for å stå sentralt i møtet mellom flere gangveier gjennom parken. Videre var arealet egnet da det ville fungere som en fortsettelse av eksisterende asfaltareal som hadde et behov for oppretting for å hindre ansamling av vann. Bymiljøetaten anser det som å fortsatt være gode akemuligheter på Myraløkka, som ikke innebærer aking over trafikkerte gangveier.

Sagene Avis kommer tilbake med mer i denne saken.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...