ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Sagene OBOS-mester etter nervedrama:

– Dette laget overgår alt

OBOS-CUP: Gullvinnerne i Sagene IF Foto: Sagene IF fotball

Fem tidligere Eliteserie-spillere var ikke nok til å stoppe et ungt og heltent Sagene-lag i OBOS-cupfinalen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2019 kl 13:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VALLE: Sagene er oslomestre etter et ellevillt nervedrama og 3-2 etter ekstraomganger.

- Det er den morsomste kampen jeg noensinne har spilt, og utrolig glad for at jeg byttet klubb til Sagene i sommer. Selv om vi møter et svært merittert lag bryr vi oss ikke om annet enn oss selv, og da er det vanskelig å stoppe oss, sier Sagenes Teo Kibar Andresen.

Et energisk Sagene-lag åpnet kampen best, men det så langt fra lyst ut ved halvtid. Gamle Oslo sto med 22 av 23 seire før søndagens OBOS-cupfinale, og hadde flere store sjanser til å øke 1-0-ledelsen da lagene gikk til pause. Med hele åtte juniorspillere i troppen, og da nøkkelspiller Pakow Bonful måtte ut med skade, var det få som turte å håpe på cupgull.

Trener Backi uttalte før kampen at han lovet å mønstre et lag som spiller med hjertet utenpå drakten, og stort bedre svar kunne ikke treneren fått fra sitt unge mannskap.

- Jeg er ekstremt stolt av spillerne våre, og vi viser virkelig karakter i dag. Vi spiller med hjertet - og viser igjen at det er vanskelig å slå oss når vi spiller gjennom 120 minutter. Det er mange som står frem i dag, sier Sagene-trener Nima Backi - og nevner blant flere Kibar Andresen.

ANNONSE

Fikk to forsøk fra 11-meteren

Den 18 år gamle midtbanespilleren kom fra Ullern midt i sesongen, og har markert seg med bravur siden overgangen. Kampens vendepunkt kom etter 60 minutter og et mønsterangrep igangsatt av nevnte Kibar Andresen.

Dommer Kenneth Ringvold pekte resolutt på straffemerket etter at Kibar Andresen ble felt i angrepet han var arkitekten bak selv.

Sagenes Leif Isak Vinsjevik trengte to forsøk fra 11-meteren, men dramaet utspilte seg da Gamle Oslos David Driscoll fikk rødt kort etter å ha løpt for tidlig inn på Vinsjeviks første forsøk.

Drømmetreff til liten nytte

Gamle Oslo protesterte høylytt på dommer Kenneth Ringvolds avgjørelse, men til ingen nytte og kampbildet var da brått snudd. I ekstraomgangene var Vinsjevik frempå igjen og utliknet til 2-2, etter at Gamle Oslos Cankat Demir fikk et drømmetreff med et langskudd i krysset fra 30 meter.

ANNONSE

I det 114. minutt falt kampens avgjørelse da innbytter Abukar Haji satte ballen i nettet til ellevill jubel hos de svarte- og hvitstripede.

- Selv om vi må hente det opp to ganger har vi så mye energi i laget og har hele tiden tro på at vi kan ta det. Når vi først utlikner til 2-2 har jeg tro på at vi skal ta det, ikke bare fordi vi var en mann mer - men mest av alt fordi vi har vært vant med å være i den type situasjoner hele sesongen gjennom, sier Backi.

En uavhengig jury kåret Kibar Andresen banens beste i OBOS-cupfinalen.

- Det har vært en forrykende sesong. Nå skal vi suge litt på denne karamellen, men vi gleder oss allerede til å komme i gang igjen. Dette toget har bare så vidt kommet opp i fart, sier Kibar Andresen.

Cupfinalen

Kampfakta:

Gamle Oslo – Sagene IF 2-3 etter ekstra omganger.

OBOS-cup, finale.
Dommer: Kenneth Ringvold, Aladdin Boukaddor, Kjetil Bakken Moen, Tomasz Jacek Napierajczyk

Gult kort: Gamle Oslo: Jounes Toth, Pedro Lopes Lemos, David Driscoll, Cankat Demir. Sagene: Sebastian Nuri, Teoman Kibar Andresen, Abukar Haji Hussain

Rødt kort: David Driscoll

1-0 (40.) Jounes Toth, 1-1 (62) Leif Isak Vinsjevik (str.), 2-1 (95.) Cankat Demir, 2-2 (97.) Vinsjevik, 2-3 (114.) Abukar Haji Hussain

Gamle Oslo: Robin Vikskjold – Paul Driscoll, Tomas Ødegård, Edson Emanuel Da Silva Brito, David Driscoll – Morten Mykland, Kenneth Jensen, Pedro Lopes Lemos - Jounes Toth Isak Peter Brodahl, Lowrens Montana
Innbyttere: Mohammed Jalal El-Gharbi, Tobias Tjørstad, Glenn Roberts, Samuel Ukbay, Cankat Demir, Andreas Haglund, Nikolai Aarø
Sagene (4-3-3): Stefan Nenadovic – Sebastain Nuri, Henrik Slovarp, Eirik Strøm, Thanusan Anderson – Teoman Kibar Andresen, Martin Skogheim, Pakow Bonful – Denzen Kumalo, Leif Isak Vinsjevik, Jonathan Hafel

Innbyttere: Henrik Wiedswang Horjen, Abukar Haji, Fabian Ambrose, Erlend Hetland, Jacob Darwesh Lund-Iversen, Mukhtar Osman Adan

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE