ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Festarrangør bøtelagt med 10.000:

Dette må du ut med om du bryter reglene

Du risikerer bøter om du bryter smittevernsreglene. Her ser du hvor mye du må ut med. Foto: Christian Fredrik Borg (arkivfoto)

Oslo politidistrikt anmelder og straffeforfølger nå brudd på smittevernbestemmelsene. Det kan bli dyrt, se her hvor store bøter du risikerer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Fredag kveld, 6. november, fikk politiet melding om støy fra en leilighet i Oslo hvor det også skulle være et stort antall festdeltakere til stede.

Festarrangør er nå bøtelagt med kr 10.000,- for overtredelse av forbudet mot privat sammenkomst med flere enn ti deltagere. Politiet kan også straffeforfølge deltagerne på en slik sammenkomst, og jobber nå videre med å identifisere de som har vært til stede på den aktuelle festen.

Se hvor store bøter du risikerer ved å bryte reglene, lenger ned i saken!

Ser at påbud stort sett følges

Oslo politidistrikt anmelder og straffeforfølger nå brudd på smittevernbestemmelsene, som for eksempel private fester med flere enn 10 personer eller der 1-metersregelen ikke kan overholdes.

Oslo politidistrikt ser at påbud stort sett følges, at folk holder seg hjemme og bruker munnbind med mer.

ANNONSE

– Vi håper den gode innsatsen hos innbyggerne i politidistriktet fortsetter, slik at smittetallene reduseres og politiet kan bruke tiden til bekjempelse av kriminalitet for øvrig. Politiet samarbeider med kommunen, og vil spesielt ettergå å være oppsøkende der hvor helsemyndighetene ser at smitten er størst, sier Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Eksempler på bøtesatser, sentrale bestemmelser:

  • Brudd på karanteneplikt – ankommet fra utlandet – bøtesats Kr 20.000,-
  • Brudd på karanteneplikt – etter nærkontakt med bekreftet smittet Kr 20.000,-
  • Brudd på isolasjonsplikt – bekreftet smittet Kr 20.000,-

Lokale bestemmelser Oslo

  • Brudd på plikt til å bruke munnbind på kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meters avstand til medreisende: 2000 kroner
  • Brudd på plikt til å bruke munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, når det ikke er mulig å holde en meters avstand ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer: 2000 kroner
  • Brudd på plikt til å bruke munnbind for passasjer i taxi/for sjåfør når denne har passasjer i taxi: 2000 kroner
  • Arrangere eller delta på privat arrangement med flere enn 10 deltakere, og arrangere eller delta på privat arrangement hvor lokalet ikke er dimensjonert til at alle deltakere kan holde minst 1 meters avstand: 10.000 kroner (arrangør) og 5000 kroner (delta). Ved grove overtredelser kan bøtesatsen dobles.

ANNONSE

Brudd på forbud mot å skjenke alkohol på serveringssteder: 20.000 til 50.000 kroner.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE