ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Dette ønsker ungdommene våre å få til i bydelen

BARNE- OG UNGDOMSRÅDET: Nederst fra venstre: Alva Ødemark, Nora Gulaid, Elma Fretheim (leder) og Nnennaya Olimb. Midten fra venstre: Julie Maria Grønningsæter, Sunna Gudmundsdottir, og Mathias Berg. Øverst: Warsame Isse. Foto: Janina Lauritsen

Bydelens unge samlet seg til ungdommenes bydelsutvalgsmøte, og stemte seg frem til de fem viktigste sakene de vil få lokalpolitikerne til å jobbe for.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2019 kl 15:16

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Torsdag 7. november ble ungdommens bydelsutvalgsmøte (UBUM) arrangert for tredje gang.

- Dette er satt i gang etter ungdommenes eget initiativ og de har stått for planleggingen. Det har gått veldig bra, det er moro at det er med så mange ungdommer. Jeg er positivt overrasket, dette har alt i alt vært et vellykket arrangement syns jeg. Vi har fine ungdommer i bydelen, jeg blir inspirert, sier Elin Engum Segerblad, sekretær for Sagene barne- og ungdomsråd, og ansatt i bydelen.

Ungdommer fra bydelens ungdomsskoler satt i grupper og diskuterte hvilke saker som er viktige for dem, innenfor temaene skole, fritid og miljø og nærområde.

Så ble ti av disse sakene stemt frem, før de igjen valgte ut de fem viktigste sakene. Disse ble overrakt bydelen ved enhetsleder for kultur og nærmiljø, Fredrik Monclair, som skal gi sakene videre til bydelsutvalget.

Disse sakene overleveres bydelsutvalget

Dette er de fem viktigste sakene for UBUM (stemmer i parantes):

ANNONSE

  • Felles skoleball for bydelens tiendeklassinger (77)
  • Badebasseng i bydelen (38)
  • Forbedre frokosten og lunsjen på skolene (25)
  • Oppdatert skatepark i Torshovdalen (14)
  • Mulighet til å prøve trialkjøring med skolen (11)

- Dette er dritbra! Det er mange engasjerte ungdommer, og nye og spennende saker vi håper å få gjennomført. Å arrangere UBUM er høydepunket vårt i løpet av året. Og det blir enda morsommere hvis vi får gjennomslag! Vi er fornøyde med sakene som er stemt frem, vi er stolte av at Sagene har de flinkeste ungdommene, sier Sagene barne- og ungdomsråd til Sagene Avis.

Gry Bruland Larsen (SV), medlem av bydelsutvalget og leder av Oppvekst- og velferdskomitéen i Bydel Sagene, var også i UBUM.

- Jeg er imponert over at så mange ungdommer stilte opp. Vi som lokalpolitikere vil jo nettopp veldig gjerne høre fra ungdommen selv hva de er opptatt av, og hva de mener kan gjøre nærmiljøet bedre. Jeg ser frem til å få oversendt forslagene, og håper at vi kan gjennomføre noen av disse.

UBUM

Barne- og ungdomsrådet kom selv opp med ideen om å arrangere UBUM med bakgrunn i et verbalforslag fra
budsjettet for 2016. Dette handlet om å legge enda bedre til rette for barn- og unges medvirkning i bydelen, samt BUR sin målsetting om at:

ANNONSE

  • Barn og unge skal bli hørt når det gjelder planlegging og utforming av egen hverdag både i skole/fritid/organisasjoner og nærmiljø
  • Barn og unges rett til å bli hørt krever at man legger forholdene til rette for at de kan si sin mening
  • For at barn og unge skal bli hørt, må de bli spurt

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE