Sagene Avis

Dette skal Tone gjøre nå

Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Tidligere byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), har dratt tilbake til sitt «andre hjem» etter 12 år som heltidspolitiker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2020 kl 14:55

TORSHOV/BLINDERN: Torshov-beboer og tidligere byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), var ferdig i Oslo byråd i oktober 2019.

Tellevik Dahls tidligere ansvarsområder er fordelt på Omar Samy Gamal (SV) som er byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, og byråd for helse, eldre og innbyggertjenester, Robert Steen (Ap).

«Da var min tid som byråd og heltidspolitiker i Oslo kommune over og jeg skal finne nye oppgaver. Gjennom 20 år har jeg hatt privilegiet av å være topp-politiker i Oslo og dermed kunnet påvirke hvordan byen utvikler seg.» skrev Tellevik Dahl på sin Facebook-side i høst.

Les også: – Min tid er over

– Tilbake til moderskipet

Selv om Tellevik Dahl er ferdig i byrådet, er hun ikke helt ferdig som politiker. Hun fortsetter i Oslo bystyre, som medlem av byutviklingsutvalget. Her kan du se hvilke andre politikere som representerer bydel Sagene i bystyret.


Etter å ha vært heltidspolitiker i 12 år har Tellevik Dahl nå dratt tilbake til sin tidligere arbeidsplass, som seniorrådgiver i fakultetsledelsen ved matematisk- naturvitenskapelig fakultet, UiO.

– Det er litt som å komme tilbake til moderskipet. Etter 12 år i permisjon for å være politiker på heltid, vender jeg nå tilbake til universitetet. Det var her jeg tok mine studier, det var her jeg ble studentpolitiker, det var her jeg fikk min første jobb og gjorde karriere, sier hun til Sagene Avis.

Det er dette som har vært hennes andre hjem siden 1989, men da med 12 års pause siden 2007.

– Det er utrolig gøy å få kunne komme tilbake til Norges beste, målt etter objektive kriterier, universitet og det beste real- og teknologifagmiljøet i Nord-Europa. Her har det alltid vært nyskaping, innovasjon og utvikling som bidrar til spennende arbeidsdager for både administrativt og vitenskapelig ansatte.

Tone Tellevik Dahl gratulerte Robert Steen da han overtok som blant annet eldrebyråd, da hun selv gikk ut av byrådet høsten 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Det skjer mye spennende innen både utdanning, forskning og innovasjon ved universitetet og det er realfagene som går i front for å kunne bidra til å løse vår tids store samfunnsutfordringer, som blant annet klimakrisen, fortsetter hun.

– Da er det spennende å kunne jobbe tett på dette. Samtidig har arbeidet med å styrke Oslo som kunnskapshovedstad skutt fart med det rød-grønne byrådet, og etableringen av nye innovasjonsdistrikter i samarbeid med Universitetet, som Oslo Science city er et eksempel på. Dette er også et av flere satsingsområder som er viktig for fakultetet.

For universitetet er det viktig å få vist frem hva de forsker på, hvilke problemer de kan være med på å løse og hvordan de kan veilede og samarbeide med eksterne aktører i utvikling av deres tjenester eller produkter. De ønsker ikke bare forske på, men med ulike virksomheter slik at deres grunnforskning også kan testes ut i faktiske strukturer for å sikre spredning og god bruk i samfunnet.

Tellevik Dahl flyttet til Torshov i 1991. Les mer om hva som brakte henne hit, og hva som er hennes favorittsteder i bydelen her!

Rart, men bra å senke farten

– Min oppgave som seniorrådgiver for fakultetsledelsen vil blant annet bestå i å etablere strategiske samarbeid med eksterne aktører, både offentlige instanser som statlige og kommunale virksomheter, så vel som bedrifter. Fakultetet har allerede et utstrakt samarbeid med næringsliv og forskningstunge miljøer, mens man i mindre grad har samarbeid med offentlige tjenester, utover utdanningssamarbeid som allerede er godt utbygd. Min oppgave blir å kunne koble ulike samfunnsaktører sine strategier sammen med våre slik at vi sammen kan ta i bruk verdensledende forskning innen realfag, bærekraft og teknologi til å skape en bærekraftig samfunnsutvikling i flere sektorer.


Tellevik Dahl har så langt bare jobbet på universitetet et par dager, og undervisningen starter ikke før til uka. Derfor har hun ikke helt merket det reelle arbeidspresset ennå.

– Det er litt post-juleferiemodus enda her, men arbeidshverdagen blir uansett ganske annerledes enn før. Jeg har ikke lenger det enorme medietrykket, og en forventing om at jeg skal være tilgjengelig og kunne svare på det meste til alle døgnets tider. Volum av stoff som skal leses, vurderes, kommenteres for så å besluttes kan heller ikke sammenliknes. Så jeg kommer til å ha en mye mer normal arbeidsdag hvor det er jevnt trykk og hvor innboksen ikke svømmer over av e-post før lunsj.

Helt på slutten av Tellevik Dahls periode som byråd for eldre, helse og arbeid, fikk saken om brudd på arbeidsmiljøloven i Oslo stor oppmerksomhet. Loven ble brutt over 65.000 ganger ved sykehjemmene i Oslo kommune

Etter så mange år hvor hjerne og kropp har vært i turbo-modus hele tiden, syns hun det blir både litt rart og veldig bra å senke farten. Og skulle hun bli rastløs, så er hun i en posisjon hvor hun kan skape egne arbeidsoppgaver slik at hun får nok å gjøre.

– Universitetet og fakultetet har så mange spennende ting på gang som jeg kan koble på fakultetets strategiske arbeid, så jeg er ikke redd for å gå på tomgang. Tvert imot! sier hun.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...