Sagene Avis

Sjekk skolene:

Dette var avgangselevenes karaktersnitt

Marte Gerhardsen, som er direktør i Utdanningsetaten, er sjef for Oslo-skolene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Grunnskolepoengene til avgangselevene ved landets ungdomsskoler har aldri vært høyere enn sist skoleår, hverken i Oslo eller på landsbasis. Ved én skole i bydel Sagene skjedde imidlertid det motsatte.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Grunnskolepoeng er normalt en samlet poengsum for alle standpunkt- og eksamenskarakterer på vitnemålet. Koronasituasjonen gjorde at årets eksamener for ungdomsskoleelevene ble avlyst, og grunnskolepoengene til vårens avgangselever er derfor kun bestående av standpunktkarakterer i de ulike fagene. Poengsummen danner grunnlaget for inntaket til videregående skole.

I Oslo var gjennomsnittet 44,9 grunnskolepoeng sist skoleår. Det er en økning på 1,6 poeng siden sist skoleår. Året før det, skoleåret 2017-18, var snittet i grunnskolepoeng 42,1 i hovedstaden.

– Dette er hyggelige tall, og viser at lærerne har jobbet hardt og vært kreative for å sikre at elevene har fått vist sin kompetanse på flere og varierte måter denne våren. De har blant annet brukt foto, video, lydopptak og samtaler om innleveringer fra hjemmeskoletiden, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en nyhetssak på Osloskolens nettsider.

Marte Gerhardsen, som er direktør i Utdanningsetaten, er sjef for Oslo-skolene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

På landsbasis var gjennomsnittet 43,2 grunnskolepoeng, som tilsvarer en økning på 1,32 grunnskolepoeng fra skoleåret 2018-19.

Nedgang på en skole

Sagene Avis' kartlegging viser at det motsatte av trenden skjedde ved seks Oslo-skoler. I alt er det tilgjengelig talldata for de to siste avgangskullene ved 59 Oslo-skoler. Bjølsen er en av de seks skolene som opplevde at elevenes gjennomsnittspoengsum var lavere denne våren enn 2018-19, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Gjennomsnittlig grunnskolepoengsum skoleåret 2019-20

Tallene fra 62 av Oslos ungdomsskoler er offentlige og inkludert i Sagene Avis' kartlegging.

(Fjordårets gjennomsnitt i parentes).

1. Midtstuen: 49,7 (48,3) grunnskolepoeng, 162 elever

2. Oslo Montessoriskole: 49,4 (47,3) grunnskolepoeng, 19 elever

3. Nordberg: 49,2 (47,5) grunnskolepoeng, 190 elever

4. Nyskolen i Oslo: 49,1 (40) grunnskolepoeng, 13 elever

5. Marienlyst skole: 48,6 (46) grunnskolepoeng, 147 elever

6. Brannfjell skole: 48,5 (46,7) grunnskolepoeng, 197 elever

7. Bjørnsletta skole: 48,4 (45,3) grunnskolepoeng, 95 elever

8. Ris skole: 48,3 (48,3) grunnskolepoeng, 206 elever

9. Wang Ung Oslo AS: 48,3 (47,1) grunnskolepoeng, 121 elever

10. Heltberg ungdomsskole Ullevaal AS: 47,8 (45,9) grunnskolepoeng, 14 elever

41. Sagene skole: 42,9 (42,8) grunnskolepoeng, 52 elever

50. Bjølsen skole: 41,5 (41,7) grunnskolepoeng, 77 elever

51. Nordpolen skole: 41 (*) grunnskolepoeng, 45 elever

Skoleåret 2019-20 var det første det var 10. trinn ved Nordpolen skole, og det er av den grunn ikke tall fra tidligere.

Kilde: Utdanningsdirektoratet

Ved enkelte skoler er tallene unntatt offentlighet/skjermet. Det gjelder et fåtall skoler, men det kan likevel hende at gjennomsnittet ved disse er høyere enn de nevnte i artikkelen.

Minimal økning

Sagene skole hadde en minimal økning på 0,1 grunnskolepoeng fra 42,8 skoleåret 2018-19 til 42,3 denne våren. Det tilsvarer at vårens 49 avgangselever ved skolen i snitt hadde 4,23 i karaktersnitt på vitnemålet.


Sagene-elevene gikk dermed ut med det 41. høyeste snittet i Oslo.

Midtstuen skole i bydel Vestre Aker hadde det høyeste snitt i hovedstaden.

Det første avgangskullet på Nordpolen skole gikk ut med 41 grunnskolepoeng i snitt. De 45 elevene plasserte dermed skolen som nummer 51 i Oslo, på plassen bak Bjølsen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...