ANNONSE

Dette vil folk ha på nye Deichman Torshov

FOLKEMØTE: Det møtte opp i underkant av 50 personer i møtet på Deichman Torshov. Foto: Janina Lauritsen

Gode stoler, lukkede rom og podcaster er blant ønskene for nye Deichman Torshov.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SANDAKER: I underkant av 50 personer møtte opp til folkemøte på Deichman Torshov, torsdag 24. januar, for å si hva de ønsker seg når biblioteket oppgraderes.

Dette var det første av flere møter som vil arrangeres utover vinteren og våren.

Etter flere oppgraderinger i løpet av de siste årene har Deichman fått mye erfaring med hvilke tjenester et moderne folkebibliotek MÅ ha. Det MÅ ha bøker, sitteplasser, toaletter, lyd, lys og luft.

Men nye Deichman Torshov skal også være et sted for dyrking, sying, programmering, formelle og uformelle møter og mye mer. Biblioteket skal gjenspeile mangfoldet som er i vårt nærmiljø, og den beste måten å få til det på er å ta mangfoldet inn i utviklingsprosessen, har avdelingsleder Stian F. Kristensen tidligere sagt til lokalavisa.

– Deichman har oppgradert mange bibliotek. Noen steder har fått 3-400 prosent økning i besøkstallene, sa han i torsdagens møte.

DEICHMAN TORSHOV: Bibliotekarene Stine Laukvik, Lene Brennodden og Rannveig Gjerde sammen med seksjonssjef Stian F. Kristensen. Foto: Janina Lauritsen

Håper folk tar utfordringen

– Jeg håper på 50-100 personer som kan møtes jevnlig og være med på å trekke biblioteket fremover. Et lokalmiljø må ha en tilknytning vi i Deichman ikke kan skape selv. Det at vi sørger for bøker, åpningstider og ansatte gjør det ikke til en møteplass, det er det dere som gjør.

Kristensen påpekte at de kommer til å gå hardt på trynet mange ganger.

– Men det blir gøy og jeg håper dere tar utfordringen!

Det store og gjennomgående temaet det ble fortalt om er det grønne og rom for absolutt alle. Både innendørs parseller og takhage ble nevnt som mulige tiltak.

GRUPPEARBEID: Folk diskuterte idéer, tegnet skisser og limte bilder og ønsker på en plantegning. Foto: Janina Lauritsen

Gode stoler, lukkede rom og podcast

Etter en introduksjon fra seksjonsjefen ble alle de oppmøtte satt i gruppearbeid. Her skulle de svare på hvilke drømmer og innspill de hadde for hva og hvordan dette nærbiblioteket skal være. De så i blader etter inspirasjon, klippet ut ting som representerte sitt drømmebibliotek, tegnet skisser og limte idéer på plantegninger. Disse plantegningene vil henges opp på biblioteket slik at alle som ikke var til stede kan se ønskene.

Her er noen av ønskene som kom frem i møtet:

  • Lys, farger og gode lydforhold
  • Åpne og lukkede rom, slik at man kan være både alene og sammen.
  • God teknologi, godt utstyr og godt internett
  • Noe grønt, men det må ikke bli et drivhus
  • Koselig, men ikke så koselig at man blir helt trøtt
  • God tilgang på gode stoler
  • Alle mulige podcaster

Flere møter

Det inviteres til flere folkemøter på følgende dager:


  • Onsdag 27. februar kl. 18.30
  • Onsdag 27. mars kl. 18.30
  • Tordag 25. april kl. 19.00

Hvis du ikke liker møter, er det bare å komme innom biblioteket i åpningstiden - den folkestyrte forandringen vil pågå i mange år framover, og biblioteket trenger at du er med, opplyser seksjonssjefen.

Du kan også følge Facebook-gruppen Nye Deichman Torshov underveis i prosessen.

FOLKEMØTER: De neste folkemøtene blir 27. februar kl 18.30, 27. mars kl 18.30 og 25. april kl. 19.00. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!