ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Disse gutta har gjort noe ...

Her er troppen som skal kjempe i øverste divisjon i 2017. Foto: NORDEN

...som ikke har vært gjort i klubben på mange år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 14:45

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Det er første gang på mange år at Sagene IF igjen har kvalifisert seg til interkretsspill - høyeste fotballnivået - med Sagene 01-gutta.

Faktisk så mange år siden, at noen nevnte helt tilbake til 80-tallet for lignende fotballprestasjon og kvalifisering for øverste nivå.

Lykkes med målsettinga

Lagleder Tommy Øyen forteller om en gjeng med målrettede og treningsvillige gutter. Hvert år setter de seg nye mål som de ønsker å fullføre.

– Vi har alltid et spillermøte i inngangen av sesongen, der spillerne setter seg ned og diskuterer hvilke mål som er viktige. Dette året var gutta klare i talen. Målet for 2016 var å kvalifisere seg til interkrets.

Hva er interkrets?

For å kvalifisere seg til interkrets, må man være blant de fire beste i avdeling 1.divisjon på våren, for å kvalifisere seg til høstens 1. Divisjon. Hvert år varierer det hvor mange som går videre, etter hvor mange lag som rykker ned. I 2016 var det Sagene, Vålerenga og Nordstrand som var de tre beste lagene.

Tester nivået med sterk motstand

2016-sesongen ble en god sesong for Sagene-gutta. De vant flere futsal-cuper og tok med gullet hjem fra Obos Cup. Øyen tror 2017-sesongen blir veldig spennende.

– Vi vet ikke helt hvordan vi står, siden det er mange år siden vi har spilt på øverste nivå. Vi har vi forberedt oss oss med å spille treningskamper mot juniorlag i vinter. Der er det gutter som er to og fire år eldre. Da har vi hvert fall fått smakt litt på nivået, mener Øyen.

I de to treningskampene ble det en seier og et tap. Det er Øyen fornøyd med.

ANNONSE

– Spillermessig mener jeg vi var fullt på høyde med de vi tapte mot også, så jeg syns vi ligger bra i rute til seriestart.

Lilleputt i forhold

Sagene IF er et fleridrettslag som har fokus på stor bredde i klubben. Tommy Øyen mener derfor at Sagene er lilleputt i forhold til de store klubbene som de møter i årets interkrets.

– Vi har ikke større stall enn vi må, vi er rundt 23 til 24 stykk i troppen. I forhold til de store klubbene, som Vålerenga for eksempel, er dette veldig lite. De fleste motstanderne vi møter har både to og tre lag i samme aldersgruppe, sier Øyen.

Sagene 01 møter Lillestrøm borte i første seriekamp 14. Mars klokka 20.30.

LES OGSÅ:

Mysterud åpner på fredag
Åpen Scene på Trikkehallen
Oslo produserer ti tonn av "det sorte gullet"
Den utrolige historien om nøkkelsliperiet til Mysterud

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE