Sagene Avis

Disse lokale ungdommene skal være med på å påvirke bystyret

BARNE- OG UNGDOMSRÅDET: Rådet har valgt fire ungdommer til å representere bydelen i Ungdommens bystyremøte. Her fra Ungdommens bydelsutvalgsmøte 2018. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Fire ungdommer fra Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene skal få være med på å bestemme fem saker som Oslo bystyre må ta stilling til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Ungdommens bystyremøte (UBM) arrangeres tirsdag 15. oktober og fredag 18. oktober på rådhuset i Oslo.

Barne- og ungdomsrådene fra alle bydeler kan sende fire representanter hver, som får mulighet til å fremme rådets saker til politikerne i Oslo.

Barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene har valgt følgende medlemmer:

  • Mathias Berg
  • Nnennaya Olimb
  • Julie Grønningsæter
  • Elma Fretheim

Vara: Warsame Isse


Les også: Nå kan du foreslå kandidater til disse rådene

Dette er UBM

UBM arrangeres for å gi ungdommer mellom 13 og 19 år, som er valgt fra et ungdomsråd, elevråd, organisasjon eller fritidsklubb, muligheten til å si sin mening og bli hørt av politikerne i Oslo. Sammen med over 100 ungdommer fra hele byen vedtar UBM fem saker som bystyret må ta stilling til.

I tillegg arbeider Sentralt ungdomsråd hele året for å få gjennomslag for UBM-sakene i bystyret.

Saker de har fått vedtatt i Oslo bystyre er for eksempel bedre lærerevaluering, eksamenstilbud i sommerskolen, prøveprosjekt om anonym retting av heldagsprøver og forbedret nattbusstilbud.

Her kan du lese om sakene som ble vedtatt i UBM 2018

Disse kan delta

I tillegg til barne- og ungdomsrådene, kan også disse sende representanter til UBM:

  • Elevrådene kan sende to representanter
  • Organisasjoner kan sende to representanter mellom 13 og 18 år dersom de er medlem i UngOrg, eller får driftsstøtte av Oslo kommune.
  • Demokratiske klubbråd ved fritidsklubber i Oslo kan sende to representanter mellom 13 og 18 år
  • 20 åpne plasser for ungdom som ikke tilhører noen organisasjon, lokalt ungdomsråd eller elevråd. Påmelding til åpne plasser på e-post

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...