ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Disse skal spre viktig informasjon i bydelen

Sagene Frivilligsentral har oversatt enkle koronaråd til ni språk. En egen Facebook-side, plakatkampanje og brosjyrer er på vei! Foto: Sagene Frivilligsentral

Sagene Frivilligsentral skal spre plakater med seks enkle og viktige koronaråd på forskjellige språk. I tillegg oppretter de en egen Facebook-side for informasjon.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2021 kl 17:00

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Sagene Frivilligsentral og deres engasjerte frivillige har satt i gang et prosjekt med å formidle koronainformasjon på flere språk, etter at de i vinter fikk støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

– Vi har sett et tydelig behov for enkel informasjon på flere språk. Myndighetene har mange dokumenter og pressekonferanser på norsk, men mange vi har snakket med sier de ikke forstår all informasjonen og de ser ikke på norsk TV, sier Eleni Maria Stene hos Sagene Frivilligsentral til Sagene Avis.

Modellen startet etter et prosjekt på Halden Frivilligsentral, hvor de har oversatt koronainformasjon til over 50 språk.

– Vi er ikke så flinke som dem ennå, men vi har foreløpig oversatt til ni språk.

De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral

ANNONSE

Egen Facebook-side, brosjyre og plakatkampanje

Frivilligsentralen oppretter en egen Facebook-konto til koronainformasjonen, som trolig lanseres i løpet av uka. Der vil de også dele nyttig info fra FHI og andre helsemyndigheter. I tillegg henger de i løpet av de neste par ukene opp plakater med seks enkle råd på ulike språk, og lager en enkel brosjyre som kan deles ut i bydelen.

Frivilligsentralen fant først ut at de største innvandrergruppene i bydelen snakker polsk eller somalisk, og startet med disse språkene. Videre fikk de oversatt rådene til arabisk, engelsk, kurdisk, spansk, norsk, vietnamesisk og kinesisk. Det kan også hende de snart får oversatt til farsi og et afrikansk språk, ifølge Stene.

Eleni Maria Stene, administrasjonsleder ved Sagene Frivilligsentral

Flere frivillige har oversatt og står nå klare for å henge opp plakater og dele ut brosjyrer rundt omkring i bydelen.

– Vi håper vi får hengt opp plakatene der hvor folk ferdes og det er enkelt å få øye på dem. Vi håper også folk vil dele Facebook-siden vår, og deler informasjonen i for eksempel polske og somaliske grupper. Vi har også laget småfilmer med informasjon, det er jo ikke alle som leser.

ANNONSE

Vil du være med?

Hvis noen har lyst til å være med på å oversette, henge opp plakater eller har tips til hvor disse burde henges opp, ber Frivilligsentralen deg om å ta kontakt med Frivilligsentralen på e-post eller telefon.

De som er interessert kan ta kontakt på e-post post@sagenefrivilligsentral.no eller telefon 47473255/56.

De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral


De frivillige har oversatt enkle koronaråd til ni språk. Foto: Sagene Frivilligsentral

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE