Sagene Avis

Disse skolene får flere lærere

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl og rektor på Fernanda Nissen Skole, Elisabeth Rudi Lund, en av skolene i bydel Sagene som får flere lærere. Her fra åpningen av skolen i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Byrådet har fordelt lærere. For Bydel Sagenes del vil fire skoler få til sammen 13 lærere på første til fjerde trinn, fordelt etter «positiv forskjellsbehandling.»

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2017 kl 19:53

SAGENE: Det er i byrådets forslag til revidert budsjett for 2017 satt av penger til flere lærere i Osloskolen.

Byrådet har foretatt en fordeling av lærere, og for Sagenes del vil fire skoler få til sammen 13 lærere på første til fjerde trinn.

  • Fernanda Nissen skole – 4 lærere
  • Nordpolen skole – 3 lærere
  • Sagene skole – 4 lærere
  • Bjølsen skole – 2 lærere

Bjølsen skole fikk i det opprinnelige 2017-budsjettet også to lærere, og vil med revidert budsjett til sammen få fire nye lærere.

– Positiv forskjellsbehandling

– Osloskolen trenger flere lærere. Byrådet gjør nå den største enkeltansettelsen av lærere i Osloskolen i nyere tid. De nye lærerne fordeles ikke likt mellom alle skoler, men etter byrådets politikk om «positiv forskjellsbehandling».


– Positiv forskjellsbehandling vil si at skolene med de største behovene og den mest mangfoldige elevsammensetningen prioriteres. Bare ved å bruke kommunens ressurser ulikt og avhengig av behov kan vi til slutt gi elevene likeverdige muligheter, sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) i pressemelding i dag, 1. juni.

Lærerne kommer i tillegg til lærere som ansettes som følge av vekst i elevtallet.

LES OGSÅ: Vil innføre gratis AKS for førsteklassinger i bydel Sagene

Intensivoppfølgingen

– Det representerer en reell styrking av lærertettheten på skolen. Lærerne skal settes inn på første til fjerde trinn og i hovedsak brukes til den nye intensivoppfølgingen som byrådet nå innfører i Osloskolen.

– Intensivoppfølgingen innebærer at elever får ekstra tid og oppfølging av dedikerte lese-, skrive- og regnelærere, som arbeider med elevene over kortere tidsperioder i små grupper, videre ifølge skolebyråden.

Finland

Intensivoppfølging er inspirert av det finske skolesystemet, og innebærer at elevene får rask og tett oppfølging uten utredning om spesialundervisning tidlig i skoleløpet.

– Med intensivoppfølgingen vil skolen få en ny mulighet til å være tett på elevenes læring tidlig, og samtidig redusere behovet for byråkrati og utredninger. Dette er «tidlig innsats» i praksis, ifølge Tellevik Dahl.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...