ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Dommen mot ambulansekapreren kommer om én uke

Oslo 20191022.
En person har kapret en ambulanse på Torshov. Personen skal ha kjørt på personer og kollidert med flere kjøretøy. En barnevogn med to små barn ble truffet av den kaprede ambulansen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Iført skuddsikker vest og bevæpnet med hagle kapret 33-åringen en ambulanse og villmannskjørte på Torshov. Til uka kan ha bli dømt for hele sju drapsforsøk.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2021 kl 16:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Dommen etter den dramatiske ambulansekapringen på Torshov høsten 2019 blir avsagt i Oslo tingrett torsdag til uka klokka 15. Mannen står overfor en påstand om 12 års forvaring, med en minste minstetid på åtte år.

Ikke bare satte han en rekke liv i fare med villmannskjøringen på Rosenhoff og Torshov. Gjennom bevisførselen mener aktor han ved å kjøre opp på fortauet to steder måtte regne det som sannsynlig at folk på stedet ville kunne miste livet hvis han traff dem.

Tiltalen omfatter derfor drapsforsøk på et eldre ektepar, en mor som trillet sine sju måneder gamle tvillinger i Åsengata utenfor Sandaker senter, og to politimenn et annet sted på Torshov.

Mannen nekter straffskyld for drapsforsøk og trusler mot politiet, men har sagt seg skyldig i resten av den omfattende tiltalen. Den gjelder blant annet oppbevaring av narkotika, trusler med skytevåpen og besittelse av våpen på offentlig sted.

(©NTB)

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE