ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Dramatisk avslutning på fjellturen for byråden

Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Sirin Hellvin Stav (MDG), var på fjelltur med samboeren da han fikk akutt behov for hjelp. Foto: Privat

Torshov-bosatte Sirin Hellvin Stav (33) gleder seg likevel til nye fjellturer.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2021 kl 19:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ÅRDAL: Byråden, som bor på Torshov, var på fjelltur med samboeren Henrik Alpers da han fikk problemer.

– Det er ingen spøk å få anafylaktisk sjokk langt unna hjelp og dekning. Husk å ha med nødutstyr i fjellet, og pass opp for hissige jordveps. My Girl er trist nok på film, skriver Hellvin Stav på Facebook fredag.

I innlegget, som Sagene Avis har fått lov til å gjengi, takker hun Norsk Luftambulanse for hjelpen.

– Evig takknemlig til høyere makter i Norsk luftambulanse for at Henrik Alpers fortsatt puster og er i god behold, skriver hun og legger til et hjerte.

Paret var på tur i Utladalen i Årdal kommune da Alpers fikk problemer. Anafylaktisk sjokk er, ifølge Store Norske Leksikon, en allergisk reaksjon som medfører fall i blodtrykk. Reaksjonen er livstruende, og det er avgjørende med rask hjelp.

ANNONSE

Henrik Alpers på fjelltur denne sommeren. Foto: Privat

Nye fjellturer venter

Stav måtte selv ta beina fatt og «beine» da turfølget fikk problemer.

Da hendelsen skjedde, kom folk fra Skogadalsbøen turisthytte i Utladalen til unnsetning. Byråden takker for god hjelp og omsorg.

– For øvrig en av Jotunheimens mest sjarmerende turisthytter. Takk til DNT-frivillige Anja og James som gikk i til sammen syv timer for å finne igjen sekkene våre som lå igjen midt i Uradalen. Først en bomtur, og deretter et nytt forsøk med meg på kvelden.

Sirin Hellvin Stav (MDG) Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

ANNONSE

– Det beste med å gå i fjellet er åpne og hyggelige møter med fremmede. Vi nordmenn blir nesten som et annet folkeslag på tur, litt rausere versjoner av oss selv i alle fall.

Hun avslutter:

– Og ikke minst takk til deg Henrik for en flott tur, selv om den endte litt dramatisk. Heldigvis blir dette bare første av mange flere fjellturer. Jeg elsker deg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE