Sagene Avis

Her trenger ikke ungdommene å kjede seg:

– Drømmen er å bli en møteplass for alle

MORO: – Sånn er det å være på Etter skoletid, sier Emilie Liu Heen (10, Adelen Othilie Vaabø Olafsen (10), Thea Rønning Nilsen (10) og Alva Uno Moe (11), og demonstrerer. Foto: Janina Lauritsen

Elevene i 5. til 10. klasse har fått et flott tilbud i klubbhuset på Voldsløkka. – Vi har dette fantastiske huset! Vi vil fylle det med aktivitet, sier leder for Etter skoletid, Anne-Britt Granaas.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2020 kl 11:01

VOLDSLØKKA: I fjor høst startet Sagene IF opp med gratistilbudet Etter skoletid, for elever i 5. til 10. klasse, i klubbhuset på Voldsløkka.

Det har vært en stor suksess, med mellom 80 og 100 elever fra Lilleborg, Fernanda Nissen, Bjølsen, Sagene, Tåsen, Berg og Bolteløkka skole.

– Og vi har plass til mange flere, sier leder av Etter skoletid, Anne-Britt Granaas.

Sagene Avis er innom klubbhuset onsdag ettermiddag, og i dag står tomatsuppe, brødskiver, frukt og grønt på menyen. Ungdommene i kjøkkengruppa, som er en fast aktivitet på onsdager, har også disket opp med pannekaker.

– Noe av det mest populære her er maten. Jeg er opptatt av matglede, at ungdommene skal hygge seg med mat og ikke godteri, sier Granaas.


Det er mange barn på besøk i dag, som har putekrig i gangen, spiller fotball, gjør lekser eller går på skøyter. Og etter klokken 16.00 er det lov å spille Nintendo og PlayStation. Andre dager tilbyr klubben også kurs i både sjakk og skating. Ellers vil programmet tilpasses etter hva ungdommene selv ønsker seg.

UTELEK: Det er populært å gå på skøyter på Voldsløkka, også på Etter skoletid. Foto: Janina Lauritsen

– Vi trenger ikke å kjede oss!

Emilie (10), Alva (11), Thea (10) og Adelen (10) stortrives på Etter skoletid.

– Det beste med å være her, er å leke! Å spille fotball i gangen, Nintendo, brettspill og hobby-aktiviteter.

– Dette er mye bedre enn AKS! Aktivitetene her er morsommere, og det er voksne som er rundt deg hele tiden. Og det er bedre mat og mer plass. Vi får lov til å gå på skøyter, det er mange aktiviteter her, vi trenger ikke å kjede oss.


Jentene viser frem håndarbeidet klubbmedlemmene har laget. De har begynt å strikke på lappetepper og viser frem begynnelsen av det som skal bli et felles Sagene IF-skjerf.

Etter skoletid er på jakt etter flere frivillige som kan arrangere ulike kurs, og nå ønskes spesielt et strikkekurs. Ungdommene er nemlig glade i å strikke, men trenger noen som kan legge opp masker og veilede.

– Er det noen som vil hjelpe oss med å strikke? spør Granaas.

TRENGER FRIVILLIG: – Vil noen lage strikkekurs til oss? spør jentene. Foto: Janina Lauritsen

Eget opplegg for de eldste

Etter nyttår startet også et eget opplegg for 8. til 10. klasse.


Hver tirsdag fra 14.00-18.00 reserveres klubbstua, hvor de eldste ungdommene skal få styre seg litt selv med matlaging, PlayStation og lekser, før fotball, skøyter eller annen utetrening med instruktør fra klokken 16.30.

– Det er ikke så mange tilbud for ungdomsskoleelevene rundt omkring. Men vi har veldig mye plass, vi har dette fantastiske huset! Vi vil fylle det med aktivitet, og drømmen er å bli en møteplass for alle ungdommene.

LES OGSÅ: Bydel Sagene, Sagene IF og Skeid inngår avtale verdt 1,8 millioner for å sikre idrett for alle

LEDER: Anne-Britt Granaas Foto: Janina Lauritsen

Tilbyr ungdommene jobb

Etter skoletid er ikke bare et tilholdssted for ungdommene. Her er det også mulig å få jobb som assistent – 16 timer hver, som de kan fordele utover.


– Vi vil ha ungdomsassistenter hele tiden. Tanken er å ha en assistent hver dag, og vi leter etter flere frivillige som kan ha ulike kurs, fortsetter Granaas.

Tomasz Jasinski (15) går i 10. klasse på Bjølsen. Han har nettopp startet sin første arbeidsdag som assistent på Etter skoletid, og hjelper Granaas der det trengs.

– Dette er digg! Nå kan jeg tjene penger og kjøpe det jeg har lyst på, uten å måtte be foreldrene mine om penger.

Han har vært her i omtrent en time, men ser allerede at dette er en flott arbeidsplass.

– Det første jeg så var alle de hyggelige folkene. Alle er snille med hverandre, og det er hyggelig å henge sammen. Det er mitt førsteinntrykk!

ASSISTENT: Tomasz Jasinski (15) er assistent på Etter skoletid, og skryter av alle de hyggelige menneskene. Foto: Janina Lauritsen


Fakta: Etter skoletid

Etter skoletid er gratis for 5.- 10. klasse.

  • Tilbudet vil ha fokus på variert fysisk/idrettsaktivitet med et løkkepreg og på varierte hobbyaktiviteter innendørs
  • Målgruppen er ungdom som har sluttet på idrett/organisert aktivitet, eller aldri har vært med
  • Målet er å få flere med i klubben, og holde seg i form og prøve ut nye hobbyer på en gøy måte sammen med venner uten at det koster noe.
  • De samarbeider med ungdomsklubben Ung Metro, slik at tilbudene utfyller hverandre.
  • Finansieres av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR) og Sagene IF. De har fått midler til å drive tilbudet i 3 år.

Tid og sted

  • Man - tor kl. 14- 18 (Kl. 19 på torsdager).
  • På tirsdager er det i tillegg et eget opplegg for 8.-10. klassingene i klubbstua.
  • Åpent alle skoledager ila året, og følger skolens ferier. Oppmøte alle dager er klubbhuset på Voldsløkka.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...