Sagene Avis

En klar oppfordring etter loftsbrannen på Torshov

Flere heldige sammentreff gjorde at brannen tirsdag morgen ikke fikk et mer alvorlig utfall. Nå ber brannvesenet alle borettsalg og styrer sørge for at de sikrer tidlig varsling i fellesarealer og god brannseksjonering.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2019 kl 13:11

TORSHOV: Tirsdag morgen brant det i en bygård i Østgaards gate på Torshov.

Nå har brannvesenet publisert bilder fra brannen, og de forteller mer om hva som skjedde:

«Tilfeldighetene skulle ha det til at det i akkurat denne gården, var et nytt brannalarmanlegg under oppføring. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende for utfallet.

Anlegget var kun delvis i drift, men heldigvis fikk montøren et varsel på sin mobil om at flere røykdetektorer hadde utløst på adressen. Vedkommende varslet raskt 110-sentralen om hendelsen, og mannskaper fra Sagene brannstasjon og innsatsleder fra Hovedbrannstasjonen rykket umiddelbart ut til adressen.


Ved ankomst ble det påvist at flere røykdetektorer på loftet var aktivert. Røykdykkere ble raskt sent opp, og fikk verifisert at det var åpne flammer i en av loftseksjonene bestående av boder. Det brant også i deler av taket. Høydemateriell ble reist slik at man samtidig kunne jobbe med slokking og riving fra utsiden av taket.

Heldigvis var dette en gård som hadde gode brannskiller på loftet, noe som har bidratt til at brannen ikke spredde seg videre til resten av loftet. I tillegg ble det meldt om et ryddig loft, med lite brennbart materiale i både fellesarealer og boder. Det har naturligvis bidratt til at brannenergien har blitt redusert, og brannen har vært lettere å slokke.

Brannen ble relativt raskt slokket, og mannskaper fikk revet og søkt i tak og vegger, for å sikre at brannen ikke skjulte seg i bygningskonstruksjonen. Ingen kom til skade i denne brannen, og alle kunne flytte tilbake i sine leiligheter.


To ting har vært vesentlig for utfallet av denne brannen; Et tidlig varsel av brannen, og gode brannskiller på loftet. I tillegg har ryddige fellesarealer med lite brennbart materiale bidratt til mindre brannenergi. Uten disse tiltakene ville vi trolig fått et langt mer alvorlig skadeomfang som følge av brannen.

Til alle gårdeiere og styrer:

Tidlig varsling i fellesarealer, kombinert med god brannseksjonering, vil med stor sannsynlighet bidra til at konsekvensene av en brann blir mindre. Det er viktige momenter borettslag og sameier bør ta med seg videre i sitt sikkerhetsarbeid.»

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...