ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

En klar oppfordring etter loftsbrannen på Torshov

Flere heldige sammentreff gjorde at brannen tirsdag morgen ikke fikk et mer alvorlig utfall. Nå ber brannvesenet alle borettsalg og styrer sørge for at de sikrer tidlig varsling i fellesarealer og god brannseksjonering.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2019 kl 13:11

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Tirsdag morgen brant det i en bygård i Østgaards gate på Torshov.

Nå har brannvesenet publisert bilder fra brannen, og de forteller mer om hva som skjedde:

«Tilfeldighetene skulle ha det til at det i akkurat denne gården, var et nytt brannalarmanlegg under oppføring. Det skulle vise seg å bli helt avgjørende for utfallet.

Anlegget var kun delvis i drift, men heldigvis fikk montøren et varsel på sin mobil om at flere røykdetektorer hadde utløst på adressen. Vedkommende varslet raskt 110-sentralen om hendelsen, og mannskaper fra Sagene brannstasjon og innsatsleder fra Hovedbrannstasjonen rykket umiddelbart ut til adressen.

ANNONSE

Ved ankomst ble det påvist at flere røykdetektorer på loftet var aktivert. Røykdykkere ble raskt sent opp, og fikk verifisert at det var åpne flammer i en av loftseksjonene bestående av boder. Det brant også i deler av taket. Høydemateriell ble reist slik at man samtidig kunne jobbe med slokking og riving fra utsiden av taket.

Heldigvis var dette en gård som hadde gode brannskiller på loftet, noe som har bidratt til at brannen ikke spredde seg videre til resten av loftet. I tillegg ble det meldt om et ryddig loft, med lite brennbart materiale i både fellesarealer og boder. Det har naturligvis bidratt til at brannenergien har blitt redusert, og brannen har vært lettere å slokke.

Brannen ble relativt raskt slokket, og mannskaper fikk revet og søkt i tak og vegger, for å sikre at brannen ikke skjulte seg i bygningskonstruksjonen. Ingen kom til skade i denne brannen, og alle kunne flytte tilbake i sine leiligheter.

ANNONSE

To ting har vært vesentlig for utfallet av denne brannen; Et tidlig varsel av brannen, og gode brannskiller på loftet. I tillegg har ryddige fellesarealer med lite brennbart materiale bidratt til mindre brannenergi. Uten disse tiltakene ville vi trolig fått et langt mer alvorlig skadeomfang som følge av brannen.

Til alle gårdeiere og styrer:

Tidlig varsling i fellesarealer, kombinert med god brannseksjonering, vil med stor sannsynlighet bidra til at konsekvensene av en brann blir mindre. Det er viktige momenter borettslag og sameier bør ta med seg videre i sitt sikkerhetsarbeid.»

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE