Sagene Avis

– En liten butikk med stort hjerte for gjenbruk

GRØNN BUTIKK: Happikidz drømmer om et mer bærekraftig forbruk hos folk. F.V.: Frivillig Marta Harestad, frivillig Stine Rydningen og daglig leder Lisa Maria Hareide. Foto: Janina Lauritsen

Happikidz tror folk er mettet på materielle ting og at vi nå tenker mer før vi handler. Med sin nyåpning på Sagene ønsker de å informere om miljøvennlige valg og skape en hyggelig møteplass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: – Det hadde sine begrensninger å drive butikk på 11 kvadratmeter, men det var intimt og koselig. Vi er en liten butikk med stort hjerte for gjenbruk, sier daglig leder Lisa Maria Hareide og frivillige Marta Harestad og Stine Rydningen.

Happikidz har pakket sammen butikken på Torshov og feirer ettårsdagen med sine nye 26 kvadratmeter å boltre seg på i Stockfleths gate 58 på Sagene.

Grønn butikk i grønn bydel

Damene forteller varmt om Sagene som har fokus på å være en grønn bydel. Og her er det mange som heier på den lille butikken.

– Vi føler oss velkomne her. Dette er en bydel som tar miljøutfordringene på alvor.

Damene i Happikidz har følt en endring de siste fire-fem årene. De tror folk er mettet på ting, nå er mange mer opptatt av opplevelser. Folk tenker mer før de handler, forteller de. Men tilgjengeligheten må bli større så folk føler at det er et reelt valg å kjøpe brukt, derfor håper de flere vil bli inspirert til å åpne lignende steder.


Butikken er en ideell organisasjon som selger klær til barn fra 0-6 år, leker og bøker. Alle varer er donert av generøse givere og overskuddet går til Aktiv Barnehjelp.

– Det er en veldig stor giverånd her. Folk har tro på prosjektet, det gir oss driv til å holde på.

Butikkhyllene får også økologiske varer når de åpner lørdag 17. februar - nedbrytbare varer og sunnere godteri.

– Dette er et fint sted å ta med barna for å kjøpe lørdagsgodt. Her er det et begrenset, men godt utvalg – et utvalg uten e-stoffer, legger de til.

Happikidz drømmer om et mer bærekraftig forbruk. Derfor vil de også gi info om hvordan man kan ta miljøvennlige valg og hvilke instanser man kan kontakte. De håper også å kunne formidle at gjenbruk er renere enn nytt.


– De farlige kjemikaliene som sitter i nytt tøy er vasket bort, forklarer de.

SUNNERE LØRDAGSGODT: Butikken får også økologiske produkter i hyllene sine til åpningen. Blant annet sunnere godteri uten e-stoffer. Foto: Janina Lauritsen

Et positivt møtested

Butikken planlegger også å ha systue. Der vil de sy redesign-produkter og tilby barn og voksne sykurs. Eller så kan folk bare komme for å sy – enten hvis man vil sy selv eller vil ha hjelp med reparasjoner. Det blir i hvert fall et ønske når butikken er oppe og går.

– Vi kan også ha strikkeklubb eller strikkekvelder, det kan være litt ulike aktiviteter her. Hvis noen liker å lappe bukser eller å strikke – kanskje Happikidz kan bli et sted for det? Vi håper også at folk bare kommer innom for å ta en prat og en kopp kaffe, slik at vi kan bli et positivt møtested.

Butikken åpner igjen lørdag 17. februar klokken 11.00.


– Elvira Nikolaisen kommer for å opptre klokken 14.00, da håper vi lokalet fylles!

Åpningstidene for den nye butikken blir tirsdag til fredag, og én annonsert lørdag i måneden hvor det skjer noe spesielt. For eksempel fortellerstund, spesielle tilbud, musikk, sy-verksted eller hobbyaktiviteter for barn.

Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...