Sagene Avis

– En magisk halvtime, bare å glede seg!

Ferskvannsmatrosene og byråden: Fra venstre Synnøve Hansen, Jelena Golubovic, pianist, Gerd Fjellum, Wenche Lindemann, Vibeke Lie, instruktør Kari Stenby, Ellen Astrup Hansen, Tone Tellevik Dahl, eldrebyråd, og Julia Aquino. Foto: BYDEL SAGENE

– Ferskvannsmatrosene sprer hverdagsmagi og glede. Ikke minst gjør felles opplevelser på tvers av generasjoner at vi blir minnet om tilhørigheten i et samfunn som er større enn hver enkelt av oss, sier eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:07

SAGENE: Ferskvannsmatrosene spilte for fullt hus på Sagene seniorsenter tirsdag.

– I Bydel Sagene har vi et tverrfaglig teaterprosjekt på tvers av generasjoner hvor en gruppe amatørskuespillere mellom 60 og 92 år lager og framfører forestillinger for andre seniorer og barnehagebarn. De deler gode historier og gir både voksne og barn innblikk i at livet er så mye mer enn dagens faste gjøremål, forteller kommunikasjonssjef Carina Henske i bydelsadministrasjonen.

Musikalsk sjøreise

Ferskvannsmatrosene er en musikalsk sjøreise gjennom historiens hav. Forestillingen skal på turné på syv ulike sykehjem i Oslo for å spre hverdagsmagi og glede for store og små.

Byråden på besøk

Tirsdag var også eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) på plass ved Sagene seniorsenter, og så forestillingen.

– Jeg synes den var svært morsom og gøyal. Ferskvannsmatrosene sprer hverdagsmagi og glede. Ikke minst gjør felles opplevelser på tvers av generasjoner at vi blir minnet om tilhørigheten i et samfunn som er større enn hver enkelt av oss. Jeg så at barna levde seg inn i musikken og historien skuespillerne formidlet. De fikk med seg alle fra 4 til 100 år i salen. Det var en magisk halvtime hvor de yngste og eldste i bydelen delte en felles opplevelse, sier byråden etter forestillingen.

– Aktiv alderdom

Hun fortsetter.

– Byrådet ønsker å ta Oslo fra en institusjonsbasert eldreomsorg til en aktiv alderdom. Oslo skal være en aldersvennlig by hvor det skal være lett å være aktiv, kunne delta i aktiviteter og hvor vi har møteplasser som innbyr til møter mellom generasjoner. Gjennom Den kulturelle sparserstokken, som den borgerlige regjeringen foreslo å kutte, og støtte fra Bydel Sagene så klarer Teater på tvers av generasjoner å realisere byrådets politikk.

– Jeg hadde en flott ettermiddag på Sagene seniorsenter og kan love at alle som får besøk av teatergruppa på turneen som nå starter, bare kan glede seg.

De profesjonelle teaterinstruktørene Vibeke Lie og José Mari Lopez i Teater Prospero som utvikler forestillingene i samarbeid med skuespillerne. Vibeke Lie er ellers kunstnerisk leder for Sykehusklovnene i Norge, mens José er en erfaren og anerkjent frilans teaterinstruktør, som også har sin egen teatertrupp i Buenos Aires. Prosjektet er finansiert av Den kulturelle spaserstokken (80%) og Bydel Sagene, som er ansvarlig produsent.


Gruppen produserte sin første forestilling Vaffelhjertemysterier i desember 2016, og har i 2017 vært på turné i Oslo og spilt 11 forestillinger på ulike eldresentre og sykehjem - her kan du se mer.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...