ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– En magisk halvtime, bare å glede seg!

Ferskvannsmatrosene og byråden: Fra venstre Synnøve Hansen, Jelena Golubovic, pianist, Gerd Fjellum, Wenche Lindemann, Vibeke Lie, instruktør Kari Stenby, Ellen Astrup Hansen, Tone Tellevik Dahl, eldrebyråd, og Julia Aquino. Foto: BYDEL SAGENE

– Ferskvannsmatrosene sprer hverdagsmagi og glede. Ikke minst gjør felles opplevelser på tvers av generasjoner at vi blir minnet om tilhørigheten i et samfunn som er større enn hver enkelt av oss, sier eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:07

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Ferskvannsmatrosene spilte for fullt hus på Sagene seniorsenter tirsdag.

– I Bydel Sagene har vi et tverrfaglig teaterprosjekt på tvers av generasjoner hvor en gruppe amatørskuespillere mellom 60 og 92 år lager og framfører forestillinger for andre seniorer og barnehagebarn. De deler gode historier og gir både voksne og barn innblikk i at livet er så mye mer enn dagens faste gjøremål, forteller kommunikasjonssjef Carina Henske i bydelsadministrasjonen.

Musikalsk sjøreise

Ferskvannsmatrosene er en musikalsk sjøreise gjennom historiens hav. Forestillingen skal på turné på syv ulike sykehjem i Oslo for å spre hverdagsmagi og glede for store og små.

Byråden på besøk

Tirsdag var også eldrebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) på plass ved Sagene seniorsenter, og så forestillingen.

– Jeg synes den var svært morsom og gøyal. Ferskvannsmatrosene sprer hverdagsmagi og glede. Ikke minst gjør felles opplevelser på tvers av generasjoner at vi blir minnet om tilhørigheten i et samfunn som er større enn hver enkelt av oss. Jeg så at barna levde seg inn i musikken og historien skuespillerne formidlet. De fikk med seg alle fra 4 til 100 år i salen. Det var en magisk halvtime hvor de yngste og eldste i bydelen delte en felles opplevelse, sier byråden etter forestillingen.

ANNONSE

– Aktiv alderdom

Hun fortsetter.

– Byrådet ønsker å ta Oslo fra en institusjonsbasert eldreomsorg til en aktiv alderdom. Oslo skal være en aldersvennlig by hvor det skal være lett å være aktiv, kunne delta i aktiviteter og hvor vi har møteplasser som innbyr til møter mellom generasjoner. Gjennom Den kulturelle sparserstokken, som den borgerlige regjeringen foreslo å kutte, og støtte fra Bydel Sagene så klarer Teater på tvers av generasjoner å realisere byrådets politikk.

– Jeg hadde en flott ettermiddag på Sagene seniorsenter og kan love at alle som får besøk av teatergruppa på turneen som nå starter, bare kan glede seg.

De profesjonelle teaterinstruktørene Vibeke Lie og José Mari Lopez i Teater Prospero som utvikler forestillingene i samarbeid med skuespillerne. Vibeke Lie er ellers kunstnerisk leder for Sykehusklovnene i Norge, mens José er en erfaren og anerkjent frilans teaterinstruktør, som også har sin egen teatertrupp i Buenos Aires. Prosjektet er finansiert av Den kulturelle spaserstokken (80%) og Bydel Sagene, som er ansvarlig produsent.

ANNONSE

Gruppen produserte sin første forestilling Vaffelhjertemysterier i desember 2016, og har i 2017 vært på turné i Oslo og spilt 11 forestillinger på ulike eldresentre og sykehjem - her kan du se mer.

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE