Sagene Avis

En saftig og mør lammerett - med gresk vri

Lam med gresk vri. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på. Så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på, så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager på de greske øyene.

Retten er en garanti for en saftig og mør lammerett. Vi har endret noen av ingrediensene fra den tradisjonelle oppskriften for å kunne bruke mest mulig grønsaker i sesong.

Lam Kleftiko

Rundt 1,5kg lam (eller 2kg med bein, husk at bein gir mer smak og næringsrik kraft!)
2 rød løk
2 paprika
en håndfull tomater
1 stor squash
4 hvitløksfedd
2 ss sennep
jus av en halv sitron
1 ss oregano
1,5 dl olivenolje
1,5 dl hvitvin (helst tørr)
salt og pepper
bakepapir (helst komposterbar)
hissing

Stå i minst to timer

Kutt opp lammestykket i kubber på 5-7cm. Del opp alle grønnsakene i litt mindre biter. Ha alt dette i en stor bolle og hell på hvitvin, olivenolje, hvitløk, sennep, sitron, og salt og pepper. Vend det godt inn med hendene. Dekk bollen og la det stå i minst to timer (helst over natta for at smakene skal trekke godt inn).

Stjerne

Bruk fire store bakeark/bakepapirbiter og arranger dem i en stjerne på et ovnsbrett. Hell lameblandingen på og knyt opp bakepapiret rundt, og bind det sammen med hissing slik at det kommer minst mulig luft inn.

220C

Ha i ovnen på 220C i 1 time og 45 minutter. Ta ut lammet, kutt åpen pakken og brett ned papiret, hell sausen som har samlet seg i bånn over retten, og sett det i ovnen i 20 minutter til slik at det får litt tid å brune.

Kan spises som det er, eller med bakte eller stekte poteter eller ris.

Spis og drøm deg bort til varme sommerdager med utsikt over krystallklare vann…


Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...