ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

En saftig og mør lammerett - med gresk vri

Lam med gresk vri. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på. Så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på, så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager på de greske øyene.

Retten er en garanti for en saftig og mør lammerett. Vi har endret noen av ingrediensene fra den tradisjonelle oppskriften for å kunne bruke mest mulig grønsaker i sesong.

Lam Kleftiko

Rundt 1,5kg lam (eller 2kg med bein, husk at bein gir mer smak og næringsrik kraft!)
2 rød løk
2 paprika
en håndfull tomater
1 stor squash
4 hvitløksfedd
2 ss sennep
jus av en halv sitron
1 ss oregano
1,5 dl olivenolje
1,5 dl hvitvin (helst tørr)
salt og pepper
bakepapir (helst komposterbar)
hissing

Stå i minst to timer

Kutt opp lammestykket i kubber på 5-7cm. Del opp alle grønnsakene i litt mindre biter. Ha alt dette i en stor bolle og hell på hvitvin, olivenolje, hvitløk, sennep, sitron, og salt og pepper. Vend det godt inn med hendene. Dekk bollen og la det stå i minst to timer (helst over natta for at smakene skal trekke godt inn).

ANNONSE

Stjerne

Bruk fire store bakeark/bakepapirbiter og arranger dem i en stjerne på et ovnsbrett. Hell lameblandingen på og knyt opp bakepapiret rundt, og bind det sammen med hissing slik at det kommer minst mulig luft inn.

220C

Ha i ovnen på 220C i 1 time og 45 minutter. Ta ut lammet, kutt åpen pakken og brett ned papiret, hell sausen som har samlet seg i bånn over retten, og sett det i ovnen i 20 minutter til slik at det får litt tid å brune.

Kan spises som det er, eller med bakte eller stekte poteter eller ris.

Spis og drøm deg bort til varme sommerdager med utsikt over krystallklare vann…

ANNONSE

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE