ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

– En skandale at det tas ut flere hundre millioner i overskudd fra dem som har minst

RØDT: Reza Rezaee, Ingrid Kvamme Fredriksen, Bjørn Bjørnsen og Aud Karin Bjørn. Foto: Erik Østlyngen

Rødt Sagenes valgprogram er vedtatt. Nå skal de ta opp kampen mot gjengs leie og beskytte Akerselva Miljøpark.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:23

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Rødt Sagene holdt medlemsmøte tirsdag 26. februar, der valgprogrammet for bydelen ble vedtatt.

Miljø og klima, barn og unges oppvekstvilkår, kampen mot gjengs leie og bedre vedlikehold i de kommunale boligene er hovedsakene.

– Særlig det siste blir en stor valgkampsak for Rødt Sagene. Det er en skandale at Boligbygg tar ut flere hundre millioner i overskudd fra dem som i utgangspunktet har minst å rutte med, og i tillegg forsømmer vedlikeholdet av de kommunale boligene.
 Rødt Sagene vil også jobbe for en vaktmesterordning i de kommunale leilighetene, på lik linje med de 40 kommunale vaktmesterne som nå er ansatt på skolene i Oslo, sier leder av Rødt Sagene, Bjørn O. Bjørnsen.

Vaktmesterordningen bør organiseres av bydelen og knyttes opp til beboerne og nærmiljøet, mener han.

Vil bevare Akerselva Miljøpark

I valgprogrammet som ble vedtatt er kampen for å bevare Akerselva Miljøpark et eget punkt.

ANNONSE

– I disse dager står kampen om å stoppe skyskraperen på Gullhaug Torg i Nydalen. Der vil utbygger bygge i kulvert over Akerselva, og høyere enn det kommuneplanen legger opp til. Rødt Sagene støtter demonstrasjonen mot disse planene 7. mars klokken 12.00.


Medlemsmøtet i Rødt Sagene mente også at kampen for å bevare Ullevål sykehus og for en rask utbygging av Aker sykehus blir viktige valgkampsaker for Bydel Sagene og Oslo.

Bydelslista er vedtatt

Reza Rezaee stiller på nytt som topp-kandidat på bydelslista til Rødt Sagene ved kommunevalget til høsten.

VIL BESKYTTE AKERSELVA MILJØPARK: I valgprogrammet som ble vedtatt, er kampen for å bevare Akerselva Miljøpark et eget punkt.
I disse dager står kampen om å stoppe høyblokka på Gullhaug Torg i Nydalen. Foto: Erik Østlyngen

– Han er en veteran i Sagene-politikken, og var en av dem som fikk flest personlige stemmer ved valget i 2015. Rødt Sagene har i dag én representant i bydelsutvalget, men etter flere kjempemålinger på partioppslutning har Rødt Sagene som mål å doble antall representanter, fortsetter Bjørnsen.

ANNONSE

Reza Rezaee får med seg Aud Karin Bjørn som jobber i Mental Helse og fremmer samenes interesser, Ingrid Kvamme Fredriksen som er bibliotekar og svært opptatt av klima og miljø og Bjørn O. Bjørnsen, leder av Rødt Sagene. Bjørnsen er pensjonist, men var i flere tiår faglig tillitsvalgt i LO og LO Oslo.


Resten av BU-lista på 21 personer ble også klappet inn. Disse er: Bård Follerås, Zahra Eggeh Hassan, Thea Borkhus Gabrielsen, Leah Elisabeth Olafsen, Berit Aaker, Henning Strøm, Annik Heger, Eldar Aldernes Hanson, Lene Liebe Delsett, Arne Bernhardsen, Bente Flaathe, Lars Morten Johnsen, Mette Fulland, Kittil Aarnes, Henrikke Sæthre Ellingsen, Reidar Strisland og Bjørg Njaa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE