Sagene Avis
Seksjonsheader

– En skandale at det tas ut flere hundre millioner i overskudd fra dem som har minst

RØDT: Reza Rezaee, Ingrid Kvamme Fredriksen, Bjørn Bjørnsen og Aud Karin Bjørn. Foto: Erik Østlyngen

Rødt Sagenes valgprogram er vedtatt. Nå skal de ta opp kampen mot gjengs leie og beskytte Akerselva Miljøpark.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2019 kl 16:23

BYDEL SAGENE: Rødt Sagene holdt medlemsmøte tirsdag 26. februar, der valgprogrammet for bydelen ble vedtatt.

Miljø og klima, barn og unges oppvekstvilkår, kampen mot gjengs leie og bedre vedlikehold i de kommunale boligene er hovedsakene.

– Særlig det siste blir en stor valgkampsak for Rødt Sagene. Det er en skandale at Boligbygg tar ut flere hundre millioner i overskudd fra dem som i utgangspunktet har minst å rutte med, og i tillegg forsømmer vedlikeholdet av de kommunale boligene.
 Rødt Sagene vil også jobbe for en vaktmesterordning i de kommunale leilighetene, på lik linje med de 40 kommunale vaktmesterne som nå er ansatt på skolene i Oslo, sier leder av Rødt Sagene, Bjørn O. Bjørnsen.

Vaktmesterordningen bør organiseres av bydelen og knyttes opp til beboerne og nærmiljøet, mener han.

Vil bevare Akerselva Miljøpark

I valgprogrammet som ble vedtatt er kampen for å bevare Akerselva Miljøpark et eget punkt.


– I disse dager står kampen om å stoppe skyskraperen på Gullhaug Torg i Nydalen. Der vil utbygger bygge i kulvert over Akerselva, og høyere enn det kommuneplanen legger opp til. Rødt Sagene støtter demonstrasjonen mot disse planene 7. mars klokken 12.00.


Medlemsmøtet i Rødt Sagene mente også at kampen for å bevare Ullevål sykehus og for en rask utbygging av Aker sykehus blir viktige valgkampsaker for Bydel Sagene og Oslo.

Bydelslista er vedtatt

Reza Rezaee stiller på nytt som topp-kandidat på bydelslista til Rødt Sagene ved kommunevalget til høsten.

VIL BESKYTTE AKERSELVA MILJØPARK: I valgprogrammet som ble vedtatt, er kampen for å bevare Akerselva Miljøpark et eget punkt.
I disse dager står kampen om å stoppe høyblokka på Gullhaug Torg i Nydalen. Foto: Erik Østlyngen

– Han er en veteran i Sagene-politikken, og var en av dem som fikk flest personlige stemmer ved valget i 2015. Rødt Sagene har i dag én representant i bydelsutvalget, men etter flere kjempemålinger på partioppslutning har Rødt Sagene som mål å doble antall representanter, fortsetter Bjørnsen.


Reza Rezaee får med seg Aud Karin Bjørn som jobber i Mental Helse og fremmer samenes interesser, Ingrid Kvamme Fredriksen som er bibliotekar og svært opptatt av klima og miljø og Bjørn O. Bjørnsen, leder av Rødt Sagene. Bjørnsen er pensjonist, men var i flere tiår faglig tillitsvalgt i LO og LO Oslo.


Resten av BU-lista på 21 personer ble også klappet inn. Disse er: Bård Follerås, Zahra Eggeh Hassan, Thea Borkhus Gabrielsen, Leah Elisabeth Olafsen, Berit Aaker, Henning Strøm, Annik Heger, Eldar Aldernes Hanson, Lene Liebe Delsett, Arne Bernhardsen, Bente Flaathe, Lars Morten Johnsen, Mette Fulland, Kittil Aarnes, Henrikke Sæthre Ellingsen, Reidar Strisland og Bjørg Njaa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...