ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Endelig har Klatreverket åpnet igjen!

Foto: Cecilie Sunde Lien

– Mange tenker at klatring bare er for ungdom, men klatring passer for alle ulike folk. Det finnes klatreruter for alle slags nivåer, og alt fra 3-åringer til 80-åringer, sier daglig leder Dag Cappelen Papazian.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2020 kl 11:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Klatreverket ble koronastengt 12. mars. Mandag denne uka kunne de omsider åpne offisielt igjen, og allerede fra morgenen av var det klatrere inne på senteret. Papazian forteller det fortsatt er en spesiell tid for klatresenteret ved Myrens Verksted.

– Vi har måttet begrense hvor mange mennesker vi kan ha inne i hallen. Vanligvis kan vi ha 200 mennesker inne, men nå har vi satt en sperre på 100 mennesker. Vi har også en vakt som passer på at det ikke flokkes for mye. Men folk kan disse reglene ganske bra nå, sier han.

– I mai hadde vi noen utendørskurs, men med litt færre deltagere. Tidlig i juni så vi at andre klatresentre åpnet opp for noen arrangementer, så da gjorde vi det samme. På arrangementene kom det ganske mange, men inne i hallen har det vært ganske stille.

Papazian forteller at klatresenter ligger i en gråsone mellom idrettshall og treningssenter, og derfor har det vært vanskelig å vite nøyaktig hvilke retningslinjer de skulle forholde seg til.

Geriatrisk Klatrekompani i aksjon! Foto: Cecilie Sunde Lien

ANNONSE

Gjennomfører sommerskole for barn

I sommer er det mulig for barn å gå på klatreskole på Klatreverket. Det er to leire i juni og to i august. Papazian forteller det har vært en populær mulighet for barn denne sommeren.

– Sommerskolen har hatt stor pågang i år, og det begynner å bli ganske fullt nå. Kanskje fordi mange ikke reiser like mye bort i år som andre sommere. Man er ute stort sett hele dagen og klatrer i klatrefelt ute.

Klatreverket på Torshov ligger inne på Myrens treningssenter Foto: Cecilie Sunde Lien

En spesiell hobby

Tidlig inne i hallen mandag var Geriatrisk Klatrekompani. De pleier å være i hallen to til tre ganger i uken og består av 15 glade klatre med en gjennomsnittsalder på 70 år.

ANNONSE

– Man må være minst 70 år for å få være med, ler de.

– Vi har vært i litt dårlig humør nå som Klatreverket har vært stengt. Vi er jo glad i å være i aktivitet og har vært mye ute på tur istedenfor inne på Klatreverket. Vi skravler mye enten om vi er inne eller ute.

– Det er en spesiell hobby, men vi får mange flotte opplevelser sammen av det.

Foto: Cecilie Sunde Lien

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE