ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Endrer hvordan skoletoppene får lønnstillegg

Direktør i Utdanningsetaten i Oslo kommune, Marte Gerhardsen. Her fra et seminar i 2016, før hun ble skolesjef i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB

Utdanningsetaten i Oslo endrer måten de tildeler lønnsforhøyelser til sine direktører på.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Fremover vil vi samarbeide enda tettere med de tillitsvalgte. Blant annet vil vi gå fra å sende over lønnsjusteringer to ganger i året, til en løpende oppdatering og dialog. Vi vil også ha en tettere dialog om lønnsutviklingen i etaten, skriver utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en epost til Dagbladet.

Avisa skrev onsdag at minst seks direktører i Oslo-skolen fikk store lønnsøkninger i august, uten at ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) var kjent med saken.

Enkelte av direktørene skal ha fått over 100.000 kroner mer i lønn over natten, og gikk 14 prosent opp i lønn. Lærerne er tilbudt 1,7 prosents lønnsøkning i årets oppgjør.

Les også:

ANNONSE

Uheldig tidspunkt

Gerhardsen sier hun forstår at tidspunktet for lønnsøkningen ble uheldig.

– Spesielt når rektorer, lærere og andre i skolen har stått på som aldri før for å gi elevene våre en best mulig opplæring midt i en pandemi, skriver hun, og understreker at dette ikke berører skolenes budsjetter.

Les også:

Aina Skjefstad Andersen, leder i Utdanningsforbundet i Oslo, er glad for at etaten nå endrer mangeårig praksis for lønnsvekst i toppen.

ANNONSE

– Når vi nå er enige om at praksis skal legges om, vil medbestemmelsesutvalget (MBU) bli forelagt direktørens innstillinger til vedtak fortløpende. Det betyr også at vi forventer at hver sak må begrunnes, og at MBU ved uenighet kan løfte saken til endelig behandling i byrådsavdelingen for finans. Dette vil gi et mer transparent system og en reell mulighet for MBU til å påvirke praksisen knyttet il administrative lønnsplasseringer i Utdanningsetaten, sier hun.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE