Sagene Avis

Er du 67+ og vil på tur i påsken? Sjekk mulighetene!

ROSA BUSS: PÅ vei til den aller første rosa busser-turen i Bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

De rosa bussene kjører nemlig også i påsken – utenom helligdagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2019 kl 17:28

BYDEL SAGENE: Ruter Aldersvennlig transport, eller "de rosa bussene", som de kalles, ble lansert i Bydel Sagene på tampen av 2018. Og også i påsken er det fart på tilbudet, som er et dør til dør-tilbud for bydelens seniorer på 67 år og oppover.

Kjører i påsken

Ruter sender ut en SMS i slutten av denne uken, til alle registrerte brukere med mobiltelefon. I den står det:

«Hei. Ruter Aldersvennlig Transport betjenes til vanlige tider også i påsken. Det kjøres ikke på Skjærtorsdag, Langfredag, Første og Andre påskedag.»

Bydelens prosjektleder for Aldersvennlig by, Grethe Skarpnes, oppfordrer bydelens seniorer til å bruke tilbudet.

– Og ta gjerne med en venn på turen, sier hun.


For selv om du må være i seniorklassen for å kunne bestille rosa buss, kan du fint ta med en venn på turen. Og for vennen er det ingen aldersgrense – dette kan være en sønn eller datter, et barnebarn eller en nabo, for eksempel.

FAST PASSASJER: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), var med Hans Brandsarbakken (92) på kjøretur. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Sightseeing?

Skarpnes råd til dem som ennå ikke har prøvd den rosa bussen er klart:

– Begynn å bruke den! Dette er et kjempetilbud, du kan reise rundt hvor du vil innad i bydelen, for eksempel til seniorsenteret eller til kafé. Bussen går også til Lovisenberg og Ullevål sykehus.

Og du må ikke nødvendigvis ha et definert mål med turen, det er lov å ta e sightseeingsrunde i egen bydel.


– Ta den rosa bussen ut i sola i påsken, kom deg ut i nærmeste park! oppfordrer Skarpnes.

Hun påpeker også at bussen har en ekstra trapp for dem som ikke så enkelt kommer seg på.

Selv om det allerede er mange faste brukere, vil bydelen gjerne mobilisere til kreativ bruk av bussen, og gjøre tilbudet enda mer kjent blant folk.

– Det er 800-900 turer i måneden i bydel Sagene. Og vi har en bruker som har kjørt 200 turer siden november!

Eldre ønsker transporløsninger

Prosessen med etablering av Ruter aldersvennlig transport, som tjenesten formelt heter, startet allerede høsten 2015, da Bydel Nordre Aker var pilotbydel for Alders- og demensvennlig by. Prosjektleder var Heidi Karsud Nordal, som nå er seksjonssejf for seksjon lavterskel i Nordre Aker.


– Bakgrunn for initiativet var og er fortsatt medvirkning fra byens eldre. I all dialog med eldre er transport tema nummer én på hva som skal til for at Oslos eldste befolkning skal kunne leve aktive, trygge og selvstendige liv, og kunne bo hjemme lengst mulig, har hun tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Enkelt å bruke

De rosa bussene bestilles via appen Aldersvennlig fra Ruter, eller telefon 23 24 28 50. Reisen kan bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise. Bussen henter deg hjemme, utenfor din egen dør, og kjører deg dit du skal (innenfor Bydel Sagenes grenser. Ullevål sykehus og Lovisenberg er inkludert). Alt du trenger for å være med er en vanlig honnørbillett, som må være forhåndskjøpt.

Slik fungerer det

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelen. Tilbudet gjelder for bydelene Vestre Aker, Sagene og Nordre Aker.
  • Tjenesten kan brukes mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00.
  • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

God tur!


Les mer hos Ruter.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...