ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Er du 67+ og vil på tur i påsken? Sjekk mulighetene!

ROSA BUSS: PÅ vei til den aller første rosa busser-turen i Bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

De rosa bussene kjører nemlig også i påsken – utenom helligdagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2019 kl 17:28

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Ruter Aldersvennlig transport, eller "de rosa bussene", som de kalles, ble lansert i Bydel Sagene på tampen av 2018. Og også i påsken er det fart på tilbudet, som er et dør til dør-tilbud for bydelens seniorer på 67 år og oppover.

Kjører i påsken

Ruter sender ut en SMS i slutten av denne uken, til alle registrerte brukere med mobiltelefon. I den står det:

«Hei. Ruter Aldersvennlig Transport betjenes til vanlige tider også i påsken. Det kjøres ikke på Skjærtorsdag, Langfredag, Første og Andre påskedag.»

Bydelens prosjektleder for Aldersvennlig by, Grethe Skarpnes, oppfordrer bydelens seniorer til å bruke tilbudet.

– Og ta gjerne med en venn på turen, sier hun.

ANNONSE

For selv om du må være i seniorklassen for å kunne bestille rosa buss, kan du fint ta med en venn på turen. Og for vennen er det ingen aldersgrense – dette kan være en sønn eller datter, et barnebarn eller en nabo, for eksempel.

FAST PASSASJER: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), var med Hans Brandsarbakken (92) på kjøretur. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Sightseeing?

Skarpnes råd til dem som ennå ikke har prøvd den rosa bussen er klart:

– Begynn å bruke den! Dette er et kjempetilbud, du kan reise rundt hvor du vil innad i bydelen, for eksempel til seniorsenteret eller til kafé. Bussen går også til Lovisenberg og Ullevål sykehus.

Og du må ikke nødvendigvis ha et definert mål med turen, det er lov å ta e sightseeingsrunde i egen bydel.

ANNONSE

– Ta den rosa bussen ut i sola i påsken, kom deg ut i nærmeste park! oppfordrer Skarpnes.

Hun påpeker også at bussen har en ekstra trapp for dem som ikke så enkelt kommer seg på.

Selv om det allerede er mange faste brukere, vil bydelen gjerne mobilisere til kreativ bruk av bussen, og gjøre tilbudet enda mer kjent blant folk.

– Det er 800-900 turer i måneden i bydel Sagene. Og vi har en bruker som har kjørt 200 turer siden november!

Eldre ønsker transporløsninger

Prosessen med etablering av Ruter aldersvennlig transport, som tjenesten formelt heter, startet allerede høsten 2015, da Bydel Nordre Aker var pilotbydel for Alders- og demensvennlig by. Prosjektleder var Heidi Karsud Nordal, som nå er seksjonssejf for seksjon lavterskel i Nordre Aker.

ANNONSE

– Bakgrunn for initiativet var og er fortsatt medvirkning fra byens eldre. I all dialog med eldre er transport tema nummer én på hva som skal til for at Oslos eldste befolkning skal kunne leve aktive, trygge og selvstendige liv, og kunne bo hjemme lengst mulig, har hun tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Enkelt å bruke

De rosa bussene bestilles via appen Aldersvennlig fra Ruter, eller telefon 23 24 28 50. Reisen kan bestilles mellom kl. 09.00 og kl. 17.00 mandag til lørdag, senest en time før avreise. Bussen henter deg hjemme, utenfor din egen dør, og kjører deg dit du skal (innenfor Bydel Sagenes grenser. Ullevål sykehus og Lovisenberg er inkludert). Alt du trenger for å være med er en vanlig honnørbillett, som må være forhåndskjøpt.

Slik fungerer det

  • Tilbudet er for deg som har fylt 67 år, er hjemme på dagtid og trenger transport fra dør til dør når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut.
  • En minibuss henter deg hjemme og kjører deg frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydelen. Tilbudet gjelder for bydelene Vestre Aker, Sagene og Nordre Aker.
  • Tjenesten kan brukes mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00.
  • Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol. Du kan ta med deg en venn om du ønsker det.

God tur!

ANNONSE

Les mer hos Ruter.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE