ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Er du en miljøhelt?

En av tidligere vinnere av Oslos miljøpris er Geitmyra Matsenter, her bilde fra nylig besøk av Tåsenløkka barnehage på besøk ved matsenteret i Bydel Sagene. Foto: GEITMYRA MATSENTER

Eller kanskje kjenner du en? Se her hvem som tidligere har vunnet både penger, heder og ære.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 15:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Snart skal Oslo kommune gi miljøprisen til noen som fortjener det. Vinneren får 50 000 kroner, i tillegg til heder og ære. En god nummer to får 10 000 kroner.

– Vi ønsker å belønne de som har gjort noe bra for miljøet i Oslo. Vi er ute etter de som har tenkt nytt, fått til betydelige resultater eller gjort en innsats over lengre tid, sier Cecilie Bergmann, seniorrådgiver i Bymiljøetaten i Oslo kommune, i en pressemelding.

Stor bredde

Det er ikke bare miljøorganisasjoner som har mulighet til å vinne Oslo miljøpris. Blant tidligere vinnere finner man alt fra ildsjeler, til Øyafestivalen, Color Line og Geitmyra matkultursenter for barn.

I fjor gikk prisen til Matsentralen.

Det er med andre ord lov å tenke kreativt rundt hvem som fortjener å bli sett for sin miljøinnsats.

ANNONSE

Forslag

Kandidater kan foreslås ved å bruke elektronisk skjema på www.oslo.kommune.no/miljopris til Oslo kommune eller send forslaget med e-post til: postmottak@bym.oslo.kommune.no

Fristen er 20. april.

Prisen deles ut i Oslo rådhus 2. juni i forbindelse med Oslo Bymiljøkonferanse. Nominerte kandidater legges ut fortløpende på Oslo miljøpris sin Facebook-side.

Juryen

Juryen ledes av Byrådsavdeling for miljø og samferdsel. I tillegg deltar fjorårets vinner og en representant fra næringslivet og to fra miljøvernorganisasjoner. Bymiljøetaten fungerer som sekretariat for prisen.

ANNONSE

Mer om Oslo miljøpris, juryen og tidligere vinnere finner du på www.oslo.kommune.no/miljopris.

Noen tidligere vinnere:

  • 2016: Matsentralen
  • 2015: Bondens marked, for langvarig innsats med å fremme lokal, kortreist mat til Oslos befolkning.
  • 2014: EVO elsykler, for satsning på elsykler som erstatning for transport med personbil.
  • 2013: Geitmyra matkultursenter for barn, for sitt arbeid med å lære barn om maten de spiser og bærekraftig matproduksjon.
  • 2012: Color Line, for pionerprosjektet med landstrøm til skipene sine når de ligger til kai i Oslo.
  • 2011: Lønnealeen borettslag, Nordstrand Vel og Johannes Løken, for sin innsats for å gjøre Oslo oljefri!
  • 2010: Frederica Miller, som i over 30 år har glødet og arbeidet for å få økologi innarbeidet som en naturlig del av arkitektfaget.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE