Sagene Avis

Foreldrenes klare melding til bypolitikerne:

– Dette er den siste sjansen for Sagene skole

FAU ved Sagene skole la frem sitt innbyggerinitiativ for kultur- og utdanningsutvalget, onsdag 2. desember. Foto: Skjermdump

– Dette er den siste sjansen for Sagene skole, dette er den siste tomta som kan kjøpes, sa Sagene FAU da de presenterte kravet om større skolegård i bystyrets kultur- og utdanningsutvalg. De viste også frem tegninger av hva barna selv ønsker seg i en utvidet skolegård.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2020 kl 15:31

SAGENE: FAU ved Sagene skole ønsker utvidelse og forbedring av uteområdene på skolen, og FAU-leder Kjetil Gjønnes har tidligere presentert forslaget deres om hvordan det kan gjøres, i Sagene Avis. Utvidelsen omhandler blant annet oppkjøp av tomta til den nedlagte bilvaskeriet i Vogts gate 26.

Utdanningsetaten (UDE) forstår FAUs ønske om større uteområde, men sier de har ingen konkrete planer om å utvide utearealene på Sagene skole. Byråd for oppvekst- og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen støtter UDEs vurdering og mener beplantning og møblering kan hjelpe. Samtlige partier i Sagene bydelsutvalg gir sin støtte til FAU ved Sagene skole, les mer om hvorfor bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) mener det er en god idé, i denne saken.

Presentasjonen viste dagens skolegård, som for det meste har asfalt. Foto: Skjermdump

Dopsalg, drikking og festing

Representanter fra Sagene skole FAU og elevrådsleder for 1.-7. trinn, Jenny Carling, stilte i Oslo bystyres kultur- og utdannigsutvalg i dag, onsdag. Torkil Lyngstad presenterte innbyggerinitiativet for utvalget.

Han informerte om at skolen allerede teller over 565 elever, som er flere enn skolen er bygget for, og at det skal bli enda flere. Ifølge FAU observeres det også dopsalg ved skoleslutt og på kveldstid, og drikking og festing i skolegården på kvelds- og nattestid.


– Nå har foreldrene organisert seg for å drive dagravning, for å trygge barn og unge i og rundt skolegården. Hva kan vi gjøre med det? Vi mener kommunen kan kjøpe eiendommen og innlemme den i skolegården, sa Lyngstad.

Han påpekte at en byggesøknad fra utbygger vil komme, og at bygget er planlagt å være svært høyt og tårne over skolegård og redusere den allerede lave kvaliteten, i tillegg til å tårne over historiske nabobygg.

– Dette er den siste sjansen for Sagene skole, dette er den siste tomta som kan kjøpes. Dette er også en mulighet til å få mye mer for pengene, for mellom skolen og Vogts gate 26 ligger Sagene festivitetshus, en kultureiendom eid av kommunen. Arealet rundt kunne også inngått i et sammenslått uteareal med skolegården. Arealet kan fylles med forskjellige apparater og aktivitetstilbud.

Slik ser FAU for seg at tomta i Vogts gate 26 og kommunes areal rundt Sagene festivitetshus kan slås sammen. Foto: Skjermdump

Dette vil barna ha

Det er ikke sikkert det er de voksne som vet best hvordan et sånt areal kan brukes, så FAU har spurt barna på AKS hva de ønsker seg. Oskar og Emil ønsker seg fontene, en halvmåneformet sandkasse, frukttrær med benker under og så videre. Signe og Isabell ønsker seg ekte gress, blomsterbed, noe som lyser på natta, ikke asfalt, trampoline, gummibakke og kanskje en snurresklie.


Barna på AKS har tegnet sine ønsker for en eventuell utvidet skolegård. Foto: Skjermdump

– Sjansen vår til å utvide forbedre skolegården er nå, og det har betydning for mange. Elevene har rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det er vi usikker på om det gjør i dag, sa han og fortsatte:

– Familier med mindre barn får også en møteplass for utendørs aktiviteter i nærheten. I dag er situasjonen at ingen møtes på Sagene skole for å leke etter skoletid eller i helgene. Hele nærmiljøet vil ha glede av en forbedret skolegård. Vi mener dette er et glimrende skoletiltak og et like godt byutviklingstiltak, og en mulighet vi aldri får igjen om tomta bygges ut.

Utsetter behandlingen

Espen Andreas Hasle (KrF) ville vite hvordan en utvidet skolegård vil påvirke nærmiljøet, med tanke skoleveien.

– Jeg ser jo for meg at dette kan åpne ut mot Vogts gate på en annen måte og gi en tryggere skolevei? spurte han.


– Det er mulig å åpne opp i større grad mot Vogts gate hvis det er større areal der, og det vil gi bedre oversikt for de voksne som er der på dagtid. Det vil forbedre skoleveien til noen av barna i kretsen, det er helt klart, svarte Lyngstad.

Afshan Rafiq (H) ville vite hvordan forslaget kan forbedre miljøet i skolegården på kveldstid:

– Du sier skolegården ikke brukes i dag etter skoletid på grunn av andre forhold som er litt tøffe. Hva slags endring vil dette forslaget gjøre med det?

– Jo flere familier og unge som bruker arealet på kveldstid, jo vanskeligere er det å stikke seg unna og drive med dopsalg. Det vil bli betraktelig mindre om vi får et større og mer oversiktlig areal, sa Lyngstad.

Utvalget har bestemt å utsette behandlingen av saken, til de har fått svar på vesentlige spørsmål. Det ene spørsmålet de trenger svar på før de kan ta stilling til saken, er hvilke rom skolens fredning gir for å gjøre utbedringer i eksisterende skolegård. Det er også behov for bedre svar på hva det vil koste å kjøpe eiendommen.


FAU-leder Kjetil Gjønnes foran det nedlagte bilvaskeriet i Vogts gate 26. Foto: Cecilie Sunde Lien (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...