ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Byråden testet forholdene:

– Et lite stykke Marka i byen

Det jobbes på spreng for å få skiløype på Voldsløkka. Onsdag testet idrettsbyråden de første meterne. Foto: Janina Lauritsen

– Vi oppfordrer til uteaktiviteter og nå følger vi opp med å tilrettelegge for det. Det er veldig gøy å se at det nå skjer, sier idrettsbyråden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 17:58

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Tirsdag begynte Bymiljøetaten å frakte snø til Voldsløkka, og det vil ta omtrent fem dager før skiløypa er ferdig. Selv om det foreløpig, i skrivende stund onsdag formiddag, ikke har blitt mer enn rundt tre hundre meter skiløype, meldes det likevel om folk som allerede har tatt sporet i bruk.

Onsdag testet også byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), forholdene:

– Dette var bra! Og det blir enda bedre når det blir preppet, dette var bare en testkjøring. Det er utrolig gøy at vi får til dette her i parkene i byen, sier han til Sagene Avis.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) har tidligere utfordret byrådet til å lage vinter i byen. Hun mente byrådet burde sørge for at vinteren kommer til folket, i stedet for at folk står tett og smittefarlig på busser og trikker for å komme seg til skiføret. Les mer om dette her:

Løypa skal gå rundt hele Voldsløkka Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

– En tøff tid

Det er en tøff tid for byen vår, og det har det vært en lang stund. Det begynner å tære på, påpeker han.

– Vi oppfordrer til uteaktiviteter og nå følger vi opp med å tilrettelegge for det. Det er veldig gøy å se at det nå skjer. Og Bymiljøetaten har noen av verdens mest dyktige folk til å legge skiløyper, andre land hyrer dem inn når det er OL.

Bymiljøetaten henter snø fra Holmenkollen og Zinobersletta i Sørkedalen. De har så langt laget skiløype på Ola Narr på Tøyen og etter Voldsløkka står Frognerparken og Torshovdalen for tur. Sistnevnte får en egen snowboardpark, men det er usikkert når den vil bli ferdig. Bymiljøetaten jobber i hvert fall på spreng for å få alt klart så fort som mulig, sier byråden.

– Nå tar vi et lite stykke av Marka ned til byen!

ANNONSE

Idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) er fornøyd med å ha fått litt av Marka ned til byen. Foto: Janina Lauritsen

– Populært

Byråden kan ikke love at det blir enda flere urbane skiløyper. De må se hva de får til etter hvert.

– Men dette har blitt veldig populært, vi skal få på på plass de planlagte først, så jobber vi videre. Vi har også jobbet mye med å legge is på skøytebanene, og vi så nå i helgen at folk bruker dem utrolig mye. Det er veldig bra!

– Kan du se for deg at skiløyper midt i byen blir en årlig tradisjon?

– Vi får se hva vi kan få til. Dette er jo noe vi også har gjort tidligere, det er ikke fremmed for oss.

ANNONSE

Lokalavisa kommer tilbake med mer informasjon om den planlagte snowboardparken i Torshovdalen.

Det vil ta omtrent fem dager å lage skiløypa. Vi kan med andre ord gå runde etter runde på Voldsløkka i neste uke! Foto: Janina Lauritsen


Etter Voldsløkka, står snowboardpark i Torshovdalen for tur. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE