Sagene Avis
Seksjonsheader

Jobb til ungdommen:

– Et så vellykket prosjekt må videreføres

Disse jentene likte godt å jobbe i regi av bydelen, i sommer - les tidligere sak i Sagene Avis her: https://sageneavis.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=1241 Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

KOMMENTAR: – Til uken legger byrådet frem neste års budsjettforslag, der håper jeg det ligger enda mer penger til jobbprosjekter for unge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 15:59

Ungdomstiltakene i bydel Sagene fikk tidligere i 2018 innvilget tilskuddsmidler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoretat (Bufdir) til sommerjobbprosjekt for ungdom:

Bydelen ordnet med jobber: Ungdommen vil jobbe mye mer

Som en del av dette prosjektet, og med bakgrunn i et vedtak i bydelsutvalget, ble blant annet syv ungdommer tilbudt sommerjobb i bydelens tjenester rettet mot eldre. Tre hadde jobb i Sandakerveien 61, en på Sagene seniorsenter og tre hos hjemmetjenesten.

Arbeidsoppgavene har hovedsakelig bestått av ulike praktisk gjøremål, følgetjenester og aktivisering/sosialisering.

Bydelsutvalget ble inspirert av et lignende prosjekt i bydel Grorud. Vi tror på at det er bra både for unge og for eldre å ha kontakt med hverandre. Kontakt over generasjoner er bra!


Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Tilbakemeldingene fra tjenestene og ungdommene selv er udelt positive. Ungdommene får gode referanser på arbeidsutførelsen fra tjenestene, og det er i evalueringen meldt tilbake at de eldre også var fornøyde og opplevde kontakten med de unge som positivt.

Et slikt prosjekt gir muligheter til unge for å vise hva de kan, og det gir arbeidserfaring som kan være verdifull senere i livet. Samtidig gjør det tjenestene til eldre i vår bydel bedre, og eldre får en bedre hverdag.

Bydelsadministrasjonen mener at erfaringer fra pilotprosjektet med unge hjelper eldre i sommer, sammen med erfaringene fra bydel Grorud, har gitt relevant kunnskap.

Bydelen har en ambisjon om opprettelsen av et Unge hjelper eldre-hovedprosjekt i bydelen. Et slikt prosjekt er avhengig av forutsigbare økonomiske rammer og bør ha varighet på tre år for å gi et reelt og bredt nok erfaringsgrunnlag. Prosjektets kostnader vil i hovedsak gå til å dekke lønn til ungdommene og til prosjektledelse.


Dette er et initiativ jeg vil støtte. Et så vellykket prosjekt må videreføres. Til uken legger byrådet frem neste års budsjettforslag, der håper jeg det ligger enda mer penger til jobbprosjekter for unge. Men jeg vil også holde det åpent at bydelen selv finansiere flere jobber for ungdom i vår bydel.

OPPDATERT: I sitt budsjettforslat ønsker byrådet å satse videre på tiltak for ungdom som er hjemme om sommeren. Les mer her (red.anm).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...