ANNONSE

– Et slikt tilbud vil gi våre eldre en større frihet

ELDREBUSS: Nå kommer de rosa bussene til Bydel Sagene. Her fra Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Nå kommer suksesstilbudet fra Nordre Aker endelig til Bydel Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2018 kl 11:35

ANNONSE

BYDEL SAGENE: I september 2017 startet Ruter tilbudet med rosa busser i Bydel Nordre Aker, som er et transporttilbud for eldre fra 67 år.

Nå er det klart at de rosa bussene kommer til Bydel Sagene.

– Jeg er veldig glad for at også eldre i Bydel Sagene nå skal få ta del i dette flotte tilbudet. Dette vil bety mye for mange av våre eldre. Det er flott av byrådet å følge opp suksessen fra Bydel Nordre Aker, sier bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg.

Se Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, fortelle om tilbudet(ekstern video):

Bestillingsbuss til eldre

Rosa busser er en aldersvennlig transport for personer over 67 år og har vært en stor suksess i bydel Nordre Aker. Det første halvåret ble det tatt 5310 turer.

I Nordre Aker er det to rosa minibusser med 16 seter, eventuelt 11 seter pluss en rullestol. Bussene bestilles via telefon eller appen Aldersvennlig og de eldre blir da hentet hjemme. Transporten er forbeholdt dem på 67 år og eldre, men den reisende kan ha med seg en venn: Det kan være en ektefelle, en kompis, et barnebarn eller noen andre, uavhengig av dennes alder.

Transporten kan bestilles mellom klokken 09.00 og 17.00, altså senest en time før tilbudet kan benyttes mellom 10.00 og 18.00 mandag til og med lørdag. Prisen per reise tilsvarer en vanlig honnørbillett. Sagene Avis kjenner foreløpig ikke til alle detaljer for Bydel Sagene.

– Vil bidra til et mer sosialt liv

– Et slikt tilbud vil gi våre eldre en større frihet og gjøre det enklere å være aktiv i hverdagen. Jeg har stor tro på at et slikt tilbud vil kunne bidra til mindre isolasjon og et mer aktiv sosialt liv.

Lokalavisa fikk være med på tur i november 2017. Da fortalte bussjåføren om at den som hadde brukt tilbudet mest, var en mann på 90 år. Han ble med på 40 reiser de første to månedene. Han hadde også hentet en dame på nesten 100 år som bare ønsket å være med på en kjøretur.

– Når damen på nesten 100 år bestiller en busstur for å få en tur ut, eller når en mann på 90 år har kjørt 40 turer på to måneder, da har de rosa bussene bidratt til økt livskvalitet, sa Heidi Karsrud Nordal i Bydel Nordre Aker.

Nå gleder Stoltenberg seg til dette tilbudet kommer til Bydel Sagene.

– Det er et godt supplement til dagens TT-ordning og bydelens egen sykkeltjeneste. Dette er moderne eldreomsorg som lar eldre klare seg i sitt eget hjem lenger, slik at de ikke trenge å bo på en institusjon, sier han til Sagene Avis.

Sagene Avis oppdaterer saken.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!