Sagene Avis

Ett skritt nærmere å stenge Kyrre Grepps gate

Her er Sirin Hellvin Stavs partikollega Siri Mittet, midt i Haarklous plass og Kyrre Grepps gate, som både bydelen og beboere i området ønsker å stenge. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Samferdsels- og miljøkomiteen i rådhuset stemte onsdag for innbyggerinitiativet om å stenge Kyrre Grepps gate ved Haarklous plass. Dermed kan det bli prøvestenging allerede til sommeren.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 16:49

SØNDRE ÅSEN: Etter et innbyggerinitiativ fra beboere på Torshov, skal nå forslaget om å stenge Kyrre Grepps gate ved Haarklous plass, opp i bystyret.

I dag deles parken i to av Kyrre Grepps gate. Forslagsstillerne ønsker at den delen av gata som deler parken i to, blir gjort om til en grønn park.

Sagene Avis har tidligere presentert innbyggerforslaget.

Allerede i desember 2016 fremmet bydelsutvalget i Bydel Sagene et forslag om å stenge denne delen av Kyrre Grepps gate, for å binde de to delene av Haarklous plass sammen til én park.

Flertall før bystyrebehandling

Onsdag 7. mars var saken oppe til behandling i Samferdsel- og miljøkomiteen på rådhuset, før den endelig avgjøres av bystyret.


Her fikk et forslag, fremmet av byrådspartiene Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og SV, flertall. De ønsker et prøveprosjekt med stenging av veien i sommerhalvåret (allerede i 2018), i tråd med det miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG) anbefaler.

Forslagsstillerne mener det «vil kunne skape et tryggere og mer levende parkområde dersom de to delene av Haarklous plass bindes sammen med grøntareal ved å stenge den aktuelle delen av Kyrre Grepps gate for biltrafikk.» Etter en prøvestenging skal det gjøres en ny vurdering etter at man har sett de trafikale konsekvensene av tiltaket.

Hele komiteen, unntatt Frp, støttet forslaget.

Slik blir stengingen illustrert i innbyggerforslaget. (Illustrasjon/Nabolaget 5)

Frykter ikke økt trafikk

Sirin Hellvin Stav (MDG) sitter i bydelsutvalget i Bydel Sagene, og møtte også i samferdsels- og miljøkomiteen som vara denne uken.


Sirin Hellvin Stav. Foto: Sagene MDG

– Som lokalpolitiker og beboer i området er jeg veldig glad for at vi nå får på plass en prøvestenging av denne delen av Kyrre Grepps gate til sommeren. Bydelen har veldig god erfaring med dette under bydelsdagene, sier Hellvin Stav.

Bymiljøetaten har i sin vurdering av saken påpekt at stenging kan gi mer biltrafikk i tilliggende gater.

– Ettersom det er forholdsvis lite trafikk der i utgangspunktet, er jeg ikke så bekymret for økt trafikk i sidegatene, men dette vil en prøvestenging vise. Kanskje vil det tvert imot kunne bidra til redusert trafikk, sier Hellvin Stav.

Hun håper prøvestengingen vil resultere i en permanent opparbeidelse fra gate til park.


– Det vil komme mange beboere i området til gode dersom hele Haarklous plass blir bilfritt og tryggere for lek og aktiviteter for store og små. Søndre Åsen er det strøket i Oslo med høyest konsentrasjon av kommunale boliger og vi har derfor hatt en nærmiljøsatsing på dette området i bydelen. En parkutvidelse vil være et godt tiltak for å styrke dette. I tillegg vil en sammenhengende park forsterke turveien «grønn rute» som går akkurat her, fra Torshovdalen og vestover mot Akerselva, sier hun.

LES OGSÅ:

Pengedryss til mye forskjellig frivillighet i Bydel Sagene

Oppgitt far med funksjonshemmede datter: – Må kjempe mot systemet som skal hjelpe oss

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...