Sagene Avis

Etter 21 år er det slutt for Torshov-forretningen

TORSHOVGATA: Frisørsalongen har stengt, nå kommer en ny vinbar. Foto: Janina Lauritsen

Sara Frisør på Torshov har stengt, og inn kommer en vinbar.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: Etter 21 år er det slutt for Sara Frisør i Torshovgata 15 A.

– Vi pensjonerer oss, sier tidligere innehaver av salongen, Dung Tien Le.

Lokalet på 30 kvadratmeter, som ligger ved siden av baren Bruun-Larsen, skal nå huse vinbaren «Lasarett».

– Det blir en liten plass med fokus på vin vi selv liker, små produsenter og på kvalitet. Det blir barsnacks som ost og skinke, sier daglig leder Thomas Tylmann.

Lasarett har søkt om åpnings-/skjenketid inne til klokken 01.00/00.30 og ute til klokken 22.00/21.30. Det er søkt om uteservering med kapasitet til 16 personer, i tillegg til serveringslokalet inne.

Naboene er positive

Som høringsinstans i salgs- og skjenkesaker skal bydelen ta stilling til om bevilling bør innvilges eller ei. Høringsuttalelsen som bydelen vedtar vil inngå i Næringsetatens endelige vurdering av om bevilling skal innvilges.

Bydelsdirektør Morten Sanden anbefalte Helse- og mestringskomitéen til å tilrå at søknaden innvilges. Dette ble enstemmig vedtatt i komitéen.

Baren er fortsatt i planleggingsfasen, så det er en del som ikke er på plass ennå, informerer Tylmann.

Bydelen har mottatt nabouttalelser fra Boligaksjeselskapet Torshovgata 15, som sier de ser seg positive til tiltaket, men de ønsker blant annet at uteserveringen, med de åtte sitteplassene som er på eiendomsgrensen kanten mot regulert veigrunn, blir tatt bort da dette hindrer ferdsel inn til deres eiendom.

Nabobaren fikk avslag av bydelen

Nabobaren, Bruun-Larsen, har hatt skjenkebevilling siden sommeren 2016. I forbindelse med politisk behandling av saken i Bydel Sagene ble det vedtatt å avslå søknaden om uteserveringen med følgende begrunnelse:

«Bydelsdirektøren stiller seg tvilende til om Torshov Royal (tidligere navn, journ.anm.) vil oppleves som et positivt tilskudd til strøkets folkeliv av beboerne i nærområdet. Det er grunn til å frykte at støy fra uteserveringen vil gi redusert trivsel for beboerne, og at barn vil kunne oppleve sin skolevei som mindre trygg. Med grunnlag i alkohollovens § 1-7a, som beskrevet under 1. Regelverk, kan bydelsdirektøren ikke anbefale at det gis bevilling til uteservering. Det ble likevel gitt tillatelse til uteservering av Næringsetaten og bydelen har ikke mottatt noen klager på støy fra naboer i etterkant av dette.»

Da Sagene Avis i mai skrev om at Torshov-forretningen Happy Homes må flytte, spurte vi bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) om hvorfor Bydel Sagene fortsetter å ikke motsette seg disse søknadene om bruksendring til servering, til tross for at de er bekymret for at Torshov-området vil fylles opp av skjenke- og serveringssteder.

– Det har den siste tiden vært noen bruksendringer for lokaler i Vogts gate. Vogts gate har blitt en populær gate som tiltrekker seg mange. Og det er åpenbart at denne gata har blitt attraktiv for dem som vil drive et serveringssted. Jeg tror at vi nå nærmer oss et metningspunkt. Jeg tror ikke at det er noen på Torshov som ønsker at Vogts gate skal bli «det nye Grünerløkka.» Jeg tror mange har flyttet til Torshov nettopp fordi Torshov ikke er som Grünerløkka, og at de trives svært godt med det, svarte han.


Stoltenberg oppfordret samtidig alle som bor i Vogts gate og i områdene rundt til å fortelle politikerne hva de mener.

– Synes de at det holder med serveringssteder nå? Eller ønsker de at det kommer flere? Jeg tror ikke at vi får gode avgjørelser hvis vi kun overlater dette til politkerne. Jeg møter gjerne naboer, borettslag og andre til en diskusjon om dette.

STENGT: De tidligere frisørene skal pensjoneres, og de 30 kvadratmeterne fylles av vinbar. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...