ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Frykter slutten for samfunnshuset etter 41 år

OBOS vurderer å selge Sagene samfunnshus. Foto: Janina Lauritsen / privat

Sagene samfunnshus er blant de best besøkte lokale samfunnshusene i landet. Nå risikerer bydelen å miste lokalene, da OBOS vurderer å selge.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2021 kl 11:52

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Bydel Sagene har fått et skriftlig varsel av OBOS om at de vurderer å selge lokalene som i dag huser Sagene Samfunnshus.

Bydelen drifter samfunnshuset i samarbeid med Nazar Café-bar og Oslo Yoga, og leier lokalene for ti år av gangen av OBOS. Samfunnshuset ble åpnet i 1980 og har omtrent 170.000 besøk i året. Det er dermed blant de best besøkte lokale samfunnshusene i Norge.

Det var Avisa Oslo som skrev om saken først. Til avisa sier konserndirektør for næringseiendom i OBOS, Nils Morten Bøhler, at de har hatt en dialog med kommunen om å få til en lang kontrakt for å sikre fremtiden. Det er bydelen som ikke har ønsket en lang kontrakt, sier han.

Det skal vurderes på et styremøte i dag, fredag, om OBOS ønsker å selge eller fortsette å leie ut lokalene. Lokalene er med andre ord ikke lagt ut for salg.

Lokalpolitikerne er tydelige

Bydelens kontrakt med OBOS går ut ved nyttår, forteller leder av Sagene bydelsutvalg, Almaz Asfaha (MDG), til Sagene Avis.

ANNONSE

– Vi har fått beskjed om at OBOS vurderer å selge, men det skal de bestemme i styremøtet i dag. Vi har ikke fått vite mer enn det.

Sannsynligheten for at dette fortsatt blir et samfunnshus om OBOS velger å selge er liten, tror Asfaha.

– Jeg vet ikke hva OBOS vil med dette, men posisjonspartiene i bydelsutvalget har vært tydelig med bydelsdirektøren om at vi ønsker at bydelen skal gå i dialog med OBOS for å få en snarlig avklaring på hva som skjer.

– Vi trenger flere møteplasser, ikke færre

Hun påpeker at samfunnshuset er en viktig møteplass i bydelen, og politikerne ønsker at leieforholdet skal fortsette etter kontraktens utløp i januar 2022.

– Det er vårt primære ønske, men det er eier som bestemmer. Det viktigste er at vi får en avklaring så fort som mulig. Så ønsker vi selvfølgelig å ha samfunnshus i bydelen, og hvordan det skal være må vi finne ut av senere. Men det er ingen tvil om at samfunnshuset er veldig viktig for veldig mange mennesker. Det er veldig viktig å ha en møteplass i en bydel hvor mange mennesker bor trangt. Vi er mange på liten plass, da trenger vi flere møteplasser og ikke færre.

ANNONSE

Hun understreker at politikerne selvsagt helst ser at samfunnshuset forblir der det er i dag. Det er en fin plass og bydelen har heller ikke mange lokaler å velge og vrake mellom.

– Det er veldig viktig for bomiljøet her å ha denne typen møteplass, sier hun og legger til:

– Det at kommunen leier av OBOS er noe de tjener på, det er ikke slik at de gjør oss en tjeneste, sier hun til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE