Sagene Avis

Nå kan du se filmen:

Etter skoletid-barna har møtt planteveggen

PLANTEVEGG: Sofia (10) og Olivia (9) syns det var moro å lage plantevegg. Nå er også filmen om prosjektet ferdig! Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Planteveggen ble laget i oktober, nå er også filmen ferdig! Se barna og Tiril Bryn fortelle om «Torshovdalen møter veggen» her.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2019 kl 10:54

TORSHOVDALEN: Torshovdalen Aktivitetshus ville finne ut av om det er mulig å få den samme følelsen inne, som man kan få ute i skogen.

Derfor lagde de i oktober sin egen plantevegg inne i aktivitetshuset. Ifølge Jørn Viumdal, som har skrevet boken Skoglufteffekten, kan man få til skogluft inne. Derfor fulgte prosjektet boka til punkt og prikke.

Dette er et samarbeid mellom Tiril Bryn og aktivitetshuset. Prosjektet har fått navnet «Torshovdalen møter veggen», er en del av miljøhovedstadsåret og har mottatt Grønne midler fra Bydel Sagene.

– De fleste har kjent på at det er godt å være i skogen. Der utskiller planter og trær kjemikalier, og når vi puser det inn forandres kjemien i oss. Vi blir mindre stresset og blir gladere. Man har tatt blodprøver av folk som er mye i skogen, og de viser at de har et sterkere immunforsvar, sa Tiril Bryn til lokalavisa i oktober.

Les hele artikkelen om planteveggen her


Samtidig satte de i gang med å lage en informasjonsfilm, og nå er den klar for å inspirere andre til å gjøre det samme (ekstern video):

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...