Sagene Avis

Etter tre måneder - millioner i merforbruk

Bydelsdirektør Marius Trana ved tidligere anledning. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bydelen har et stort merforbruk ved utgangen av mars måned. Blant annet på grunn av en sterk økning i økonomisk sosialhjelp.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 13:04

SAGENE: I bydelutvalgsmøte, torsdag 4. mai, ble det kjent at bydelen går mot et merforbruk på økonomisk sosialhjelp på opp mot 20 millioner kroner.

Bydelsdirektør, Marius Trana, tok ordet i nevnte møte. Han sier at bydelen mente de hadde en tilstrekkelig buffer til å møte merforbruket.

– Merforbruket skyldes en økning i sosialhjelp. Vi tar dette på alvor, og har allerede satt i gang en omfattende prosess, både for å forstå og iverksette tiltak for å få kontroll over utviklingen, sier Trana.

Utvikling på makronivå

Når det kommer til å forklare utviklingen, peker bydelsdirektøren delvis på makroutfordringer.

– Dette er en utvikling man ser i hele Oslo kommune, foruten én bydel, Bydel Alna. Alle andre bydeler til sammen går mot et merforbruk på 100 millioner kroner, ifølge Trana.


– Det har vært en endring i statlig praksis når det gjelder arbeidsavklaringspenger, en endring i hvordan man regner bostøtte, og en økning i alle typer klienter jevnt over, forteller Trana.

Tiltak gjøres

I tiltaksplanen til bydelen nevnes flere tiltak som nå gjøres, blant annet å korte ned på tiden mellom mottak og tiltak.

– Klienten skal ikke være lenger i mottaksdelen enn nødvendig, men raskt over på tiltak som aller helst er arbeid. Vi har et innsatsteam knyttet til arbeidsavklaringspenger, som gir større forutsigbarhet på når klientene kommer ut.

– I tillegg skal vi etablere et innsatsteam for ungdom sammen med staten, for felles ledelse og få fatt i ungdommer, og raskt kunne få de over i aktivitet, avslutter Trana.

Bydelsutvalget har bevilget penger til to stillinger, som skal settes inn på områdene som må styrkes for å få balanse og kontroll.


LES OGSÅ:

Alle mann til rugby-pumpene!

– Ikke alt er politisk korrekt, og jeg er kjempestressa!

Trenger fosterforeldre og beredskapshjem

På denne eiendommen skal det skje store endringer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...