ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fakta om de nye tiltakene for Oslo

Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Dette er tiltakene som ble innført lørdag 23. januar, og som i første omgang varer til søndag 31. januar 2021.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Tiltakene ble innført som følge av utbruddet av det muterte koronaviruset i Nordre Follo kommune.

Dette er koronatiltakene som Oslo kommune innførte i helgen, og som i første omgang gjelder ut denne uken fram til søndag 31. januar:

Forbud og påbud:

  • Alle butikker holder stengt, med unntak for matbutikker, apotek, bensinstasjoner og dyrematbutikker. Kiosker regnes som dagligvarebutikker. Vinmonopolet ble først bestemt stengt, men vil likevel holde åpent.
  • Alle serveringssteder stenges, med unntak av takeaway.
  • Alle bibliotek stenges. Det samme gjør tros- og livssynshus, med unntak av begravelser og bisettelser.
  • Det innføres rødt nivå i barnehager og barneskoler. Ungdomsskoler og videregående skoler er allerede på rødt nivå. Videregående skoler har digital undervisning i hele uke 4.
  • Lokalene ved alle universiteter, høyskoler og fagskoler stenges for studenter og elever, og det innføres digital undervisning. All fysisk undervisning og planlagte arrangementer må utsettes eller gjennomføres digitalt.
  • All breddeidrett og fritidsaktiviteter for barn, ungdom og voksne stenges. Etter nylig å ha åpnet igjen for fritidsaktiviteter for barn i barneskolealder og yngre blir det igjen stopp for slik aktivitet.

Nasjonale anbefalinger fra regjeringen:

ANNONSE

  • Alle bør unngå besøk og sammenkomster i eget hjem, med unntak av nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha og gå på besøk hos én til to faste venner eller én fast husstand. Barn kan ha besøk fra egen kohort.
  • Alle bør unngå reiser som ikke er strengt nødvendige. Reise til arbeid anses som strengt nødvendig, men alle som har mulighet til hjemmekontor, må ha det.
  • En-til-en virksomheter, som frisører, bør innføre forsterkede tiltak som bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand. De burde også justere behandlingstilbud som innebærer nært kontakt ansikt-til-ansikt.

(Kilde: Oslo kommune )

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE