ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Fant 13 kilo hasj på soverommet og i bod

Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

En mann i 20-årene er dømt for oppbevaring av over 13 kilo narkotika.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2021 kl 17:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Det var i november 2019 at det ble funnet totalt 13,12 kilo cannabis på et soverom og i en bod, på Torshov.

En mann i slutten av 20-årene er dømt for oppbevaringen av narkotika. Overtredelsen blir sett på som grov, fordi det særlig legges vekt på hva slags stoff det gjelder og mengden av dette.

Oppbevarte stoffet hos en kamerat

Tiltalte har i korte trekk forklart at han ble bedt om å oppbevare en stor mengde cannabis fra noen ikke-navngitte tredjepersoner.

Fordelen for mannen skulle være at han kunne bruke av narkotikaen selv, samt at han skulle få betalingsutsettelse for narkotikagjeld. Tiltaltes kamerat fikk tilbud om at han kunne bidra ved å skaffe oppbevaringssted for narkotika, da tiltalte ikke hadde noe egnet sted for oppbevaringen, mot at han selv kunne bruke av stoffet.

Derfor oppbevarte de narkotikaen sammen i kameratens leilighet på Torshov.

ANNONSE

Fengsles i to år og to måneder

Narkotikaen ble overlevert tiltaltes kamerat av en tredjeperson, noen dager før politiet avdekket det straffbare forholdet. Narkotikaen ble oppbevart på en slags hylle i takhøyde i oppgangen utenfor hans bopel, noe av narkotikaen ble også oppbevart inne i leiligheten.

Tiltalte fikk nøkkel til oppgangen og kunne hente ut deler av narkotikaen for videre distribusjon. Da tiltalte var på vei inn i oppgangen for å hente ut deler av narkotikaen, kom politiet til stedet og han ble pågrepet. Kameraten var noe tidligere blitt pågrepet på gaten med en bag full av cannabis, som var hentet fra depotet.

Mannen erkjenner straffskyld for medvirkning til oppbevaring av den totale mengde cannabis politiet beslagla onsdag den 27. november 2019 på Torshov henholdsvis på hylla, i kameratens leilighet og i bagen som kameraten ble pågrepet med utenfor boligen.

Mannen dømmes til fengsel i to år og to måneder, i tillegg dømmes mannen til inndragning av 95.150 kroner som stammer fra straffbare handlinger. Tiltalte er tidligere domfelt to ganger for narkotikakriminalitet.

ANNONSE

Kameraten ble også dømt i Oslo tingrett i oktober 2020.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE